heimwee.info

… powered by Holland at Home

Vier de troonswisseling in stijl! Feesttips voor 30 april

Nog geen idee hoe je de troonswisseling op 30 april gaat vieren? Geen nood, wij hebben wat leuke feesttips voor je.

koninginnedag

Vier de inhuldiging in Amsterdam

Als je er écht bij wil zijn dan zul je natuurlijk naar Amsterdam moeten afreizen. Wie niet uitgenodigd is voor de receptie in het Koninklijk Paleis hoeft zich absoluut niet te vervelen, want in de hele stad zullen er allerlei feesten en evenementen plaatsvinden, zoals de traditionele vrijmarkt in het Vondelpark, het Koningsbal op het Museumplein, het Kingsday Festival in het Olympisch Stadion en het Queensland Festival in de RAI. Daarnaast zijn er in diverse stadsdelen vrijmarkten, podia, buitentaps en grote videoschermen waar je de troonswisseling ‘live’ kunt volgen.

Bezoek de receptie van je ambassade of consulaat

Veel Nederlandse ambassades en consulaten zullen in de aanloop naar of op 30 april een receptie organiseren ter ere van de troonswisseling. Het beste kun je even de website van jouw ambassade of consulaat raadplegen om te kijken of en wanneer de receptie plaats zal vinden en hoe je jezelf en je gezin hiervoor kunt aanmelden. Doe dit wel snel, want veel ambassades en consulaten verwachten een grote toestroom van belangstellenden.

Ga naar een inhuldigingsfeest van een Hollandse club

Uiteraard zullen de meeste Hollandse clubs in het buitenland uitgebreid aandacht besteden aan de troonswisseling en een groot feest organiseren. Wil je daar ook bij zijn en vind je het leuk andere Nederlanders in jouw omgeving te ontmoeten, bekijk dan dit overzicht van Hollandse verenigingen en clubs om te zien welke vereniging of club het dichtst in jouw buurt is en hoe je het feest kunt bijwonen.

Organiseer zelf een Oranje feest

Niet iedereen woont op redelijke afstand van een ambassade, consulaat of Hollandse club, of is in de gelegenheid ‘even’ naar Amsterdam te vliegen. Maar laat je dat niet belemmeren om zelf een leuk feestje te organiseren, samen met je Nederlandse en buitenlandse vrienden en kennissen uit jouw buurt. Je kunt je woonkamer of tuin helemaal oranje laten kleuren met oranje vlaggetjes, een oranje vlaggenlijn en slingers. Daarnaast mag natuurlijk ook een oranje zomerhoedje, oranje cowboyhoed, oranje belletjeshoed, een oranje zonnebril met de Nederlandse vlag, een oranje boa, oranje haarspray en schmink met Hollandse kleuren niet ontbreken. Trakteer al je gasten bij aankomst op traditionele Hollandse wijze met een glaasje Oranjebitter en geef daar als snack een paar borrelblokjes Hollandse kaas bij. Laat het feest maar beginnen!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Vier de troonswisseling in stijl! Feesttips voor 30 april

 1. laurien
  18/04/2013

  Nog een leuke tip:
  Kom op een unieke manier de troonswisseling bekijken in de Zuiderkerk Amsterdam! Ofwel, The Royal Cafe
  http://www.royalcafe.nl
  Zie jullie daar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: