heimwee.info

… powered by Holland at Home

Aspergetaart

Hollandse asperges lenen zich perfect als ingrediënt voor een hartige taart of quiche.

Ingrediënten:
5 grote vellen filobladerdeeg
1 kg verse witte asperges of 2 potjes asperges
100 ml slagroom
100 g Hollandse oude kaas (geraspt)
3 eieren
3 bosuien
1 el olijfolie

aspergetaart

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de vellen filobladerdeeg ontdooien onder een natte doek. Was de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten halfgaar koken in een ruime pan water. Was en snipper daarna de bosuitjes en meng ze in een kom met de slagroom, geraspte kaas en eieren en voeg peper en zout naar smaak toe. Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg hier vervolgens een vel filobladerdeeg op en bestrijk ook deze dun met olie. Neem daarna het volgende vel filodeeg, leg deze er bovenop, bestrijk deze wederom met olie en herhaal dit totdat alle vellen filobladerdeeg zijn opgebruikt. Leg nu de asperges op het filodeeg en giet de kaassaus erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aspergetaart in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse lentesalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: