heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse producten ter ere van de troonswisseling

De aanstaande troonswisseling zal in het geheugen van alle Nederlanders gegrift staan, of ze nu koningsgezind zijn of niet. Ook fabrikanten van Nederlandse producten dragen graag hun steentje bij aan deze memorabele dag en brengen speciale edities uit van hun producten. Deze speciale doosjes, verpakkingen en bewaarblikken worden in de toekomst ongetwijfeld verzamelaarobjecten, dus weer er snel bij!

verkade koektrommel

De Ruijter Oranjehagel

Net zoals bij de troonswisseling van 1980 zal Koninklijke De Ruijter een speciaal bewaarblik uitbrengen, die deze keer gevuld is met heerlijk fruitige oranje gekleurde vruchtenhagel. Volgens een woordvoerder van De Ruijter worden de blikjes in beperkte oplage verkocht, ze worden dus een ‘echt collectors item’. Hoe het blikje oranjehagel eruit gaat zien is nog niet bekend, waar de woordvoerder verzekert dat het ontwerp wat frisser en moderner zal zijn dan het blikje uit 1980.

Wilhemina Pepermunt in exclusief blik

Ook Fortuin Dockum, de fabrikant van de welbekende Wilhelmina pepermunt, zal met een exclusieve uitgave komen ter ere van de troonswisseling. Op het blik pepermunt zal een afbeelding van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen te staan en men vermoedt dat het blik net zoals al zijn voorgangers (de pepermuntfabrikant heeft inmiddels 28 exclusieve blikken uitgebracht) vast en zeker bij verwoede verzamelaars terecht zal komen.

Mona Kroningstoetje

Tijdens de aanloop naar de troonswisseling mag er feest gevierd worden op de eettafel, zo moet toetjesfabrikant Mona gedacht hebben. Speciaal voor de inhuldiging hebben zij daarom het Kroningstoetje uitgebracht, dat gemaakt is van slagroompudding en sinaasappelsaus. Volgens Mona de kroon op elke maaltijd!

Douwe Egberts Aroma Oranje

We kennen allemaal natuurlijk wel Aroma Rood van Douwe Egberts, maar speciaal ter gelegenheid van de troonswisseling hebben zij de verpakking veranderd in de kleur oranje. Deze Douwe Egberts Aroma Oranje smaakt natuurlijk hetzelfde als Aroma Rood, maar toch is het erg gedurfd van Douwe Egberts want zij hebben de kleur van hun verpakking in de afgelopen 260 jaar nooit aangepast.

Verkade Koninklijke koektrommel

Ook Verkade, die overigens zelf ook met trots het predicaat Koninklijk draagt, brengt ter ere van de troonswisselijk een Verkade Koninklijke koektrommel uit (zie foto), met een prachtige afbeelding van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Er zitten 9 verschillende soorten luxe Verkade koekjes in, en als die op is kun je de Koninklijke koektrommel met trots op de schoorsteenmantel zetten.

Plus Oranjeselectie

Ook veel Hollandse supermarkten die een eigen huismerk verkopen willen iets speciaals doen ter ere van de inhuldiging. Zo heeft supermarkt Plus momenteel speciale oranjegekleurde koekjes in de schappen liggen die de naam Plus Oranjeselectie hebben gekregen… om tijdens de troonswisseling feestelijk van te genieten!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: