heimwee.info

… powered by Holland at Home

Oranje cake

Deze Koninginnendag is vanwege de troonswisseling natuurlijk erg speciaal, dus op zo’n dag mag een feestelijke cake zeker niet ontbreken.

Ingrediënten:
1 pak Koopmans boerencakemeel
200 g boter
4 eieren
75 g suiker
1 dl water
1 dl + 2 el De Kuyper oranjebitter
1 pot abrikozenjam

oranje cake

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kneed de boter fijn tot deze zacht en romig is (eventueel eerst prakken met twee messen) en voeg dan de cakemix en eieren toe. Roer het geheel goed door tot je een glad en luchtig beslag krijgt. Neem een bak- of cakevorm met een diameter van 22-25 cm en vet deze in met een klontje boter. Bestuif er vervolgens wat bloem overheen en giet daarna het beslag erin. Zet de cakevorm onder in de oven, bak hem in ca. 1 uur gaar en bruin en laat hem vervolgens helemaal afkoelen. Verhit ondertussen in een klein steelpannetje de suiker en het water en laat dit 5 minuten doorkoken tot het een siroop wordt. Laat het daarna afkoelen en roer dan 2 dl oranjebitter erdoor. Prik met een breinaald gaten in de cake, giet de oranjebittersiroop over de cake en laat dit een half uurtje intrekken. Maak nu de gelei door de abrikozenjam met 1 el water te verhitten en 2 minuten in te koken. Schep vervolgens het hete mengsel in een zeef en wrijf het er doorheen. Roer vervolgens 2 el oranjebitter erdoor en bestrijk de cake met het warme mengsel. Laat de cake afkoelen en het (eet)festijn kan beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: