heimwee.info

… powered by Holland at Home

Typisch Hollandse cadeautips voor Moederdag

Als je niet in Nederland woont is de kans groot dat je Moederdag elk jaar twee keer kunt vieren, want in veel landen wordt Moederdag niet op de tweede zondag van mei gevierd zoals in Nederland het geval is. In Frankrijk bijvoorbeeld viert men Moederdag op de laatste zondag van mei, in Spanje op de eerste zondag in mei, in Noorwegen op de tweede zondag van februari en in Groot-Brittannië drie weken voor Pasen.

Op zondag 12 mei is het in elk geval weer Moederdag in Nederland. Weet je nog niet hoe je jouw moeder, partner of jezelf aankomende Moederdag wil verwennen laat je dan inspireren door deze typisch Hollandse cadeautips voor Moederdag!

1. Lief! cadeaupakket

De verzorgingsproducten van het oer-Hollandse merk Lief! worden verkocht als babyverzorgingsproducten, maar omdat ze zo heerlijk mild zijn en lekker ruiken zijn ze ook uitstekend geschikt voor moeders, en dan vooral Hollandse moeders die af en toe een beetje heimwee hebben naar klompjes, tulpjes en zoenende Hollandse boertjes en boerinnetjes. Holland at Home heeft een uitgebreid assortiment Lief! producten in vrolijke cadeauverpakking, waaronder de Lief! Babyset Kleintjes en de Lief! Babyset Bijzonder.

2. Rituals cadeaupakket

Voor Hollandse moeders die avontuurlijk zijn ingesteld, en de geëmigreerde moeders zijn dat natuurlijk eigenlijk allemaal, kun je ook een Rituals cadeaupakket kiezen, zoals bijvoorbeeld het heerlijk geurende Rituals Scented Secrets Cadeaupakket, het exotische Rituals Ayurveda Cadeaupakket of het ontspannende Rituals Hammam Cadeaupakket.

3. Typisch Hollandse producten

Het hoeft geen kerstmis te zijn om je moeder een kerstpakket vol Nederlandse producten cadeau te doen want een doos vol heimwee producten is altijd leuk om te geven én leuk om te ontvangen. Bij Holland at Home kun jij je eigen cadeaupakket samenstellen, en vergeet daarbij niet om alle typisch Hollandse producten te kiezen die je moeder of partner het meest mist, zoals Peijnenburg Ontbijtkoek, De Ruijter Hagelslag, een blik Unox Stevige Erwtensoep en een zak Venco Droptoppers. Natuurlijk kun je ook stiekem wat producten kiezen die jijzelf heel lekker vindt, dan is Moederdag meteen een feest voor twee!

4. Hollandse souvenirs

klomppantoffelsAls je geen tijd hebt om snel even naar Nederland te gaan om Hollandse souvenirs voor je moeder of partner te kopen dan kun je ze ook gewoon online bestellen bij Holland at Home. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijk warme klomppantoffels, een vrolijk gekleurde Hollandse fietstas of een oer-Hollandse thee- en handdoek set? Misschien houdt je moeder of partner niet zo van voetbal, maar een Belletjeshoed met Holland bedrukking of andere Oranje artikelen zullen zeker bij haar in de smaak vallen!

5. Hollandse likeurtjes

Veel Hollandse moeders houden ervan om ouderwets te genieten van een Hollands likeurtje. Een Hollandse alcoholische versnapering die erg geliefd is bij veel Nederlandse moeders is Zwarte Kip Advocaat, dat ook heerlijk smaakt in een toetje. Daarnaast kun je heel veel Hollandse moeders ook blij maken met Coebergh Bessenjenever, dat een dieprode kleur heeft en fluweelzacht van smaak is.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: