heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste Hollandse borrelhapjes maak je zelf

Zin in typisch Hollandse borrelhapjes? Met een beetje inventiviteit maak je ze helemaal zelf, ook als je aan de andere kant van de wereld woont.

versierde kaasblokjes

Versierde kaasblokjes

De meeste typisch Hollandse snacks zet je in een handomdraai op tafel. Neem nou bijvoorbeeld deze versierde kaasblokjes, uiteraard met een leuk typisch Hollands vlaggenprikkertje erin! Lekker met Calvé mosterdsaus.

Bitterballen

Veel Nederlandse emigranten kunnen niet zonder een bitterballetje op zijn tijd. Als jij geen Hollands café bij je in de buurt hebt kun je ze dus maar beter zelf leren maken, en dat is eigenlijk niet eens zo ingewikkeld, zoals wel blijkt uit dit recept voor Hollandse bitterballen. Serveer de bitterballen met Calvé mosterdsaus en Calvé mayonaise.

Portie worst

De ene worst is de andere niet, zeker niet als je een typisch Hollandse snack wil serveren. Kies in dat geval voor een Unox rookworst of Unox bierworstjes, en je hebt een heerlijke typisch Hollandse warme hartige snack voor bij de borrel!

Loempia’s

Je verrast je gezin of gasten pas écht als je met zelfgemaakte loempia’s op de proppen komt. Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken, je moet alleen even zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt. Houd je meer van vlammetjes, maak dan met behulp van bovenstaand recept de loempia’s in miniformaat en roer een schepje sambal door de vulling. Serveer de loempia’s of vlammetjes met Calvé chilisaus en… smullen maar!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

2 reacties op “De lekkerste Hollandse borrelhapjes maak je zelf

  1. Pingback: Het eetcafé: oergezellig en lekker Hollands | heimwee.info

  2. Pingback: De 3 lekkerste Hollandse snack tips voor tijdens Oudejaarsavond | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: