heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse romige aspergesoep

We zitten weer volop in het aspergeseizoen, tijd dus voor een lekkere typisch Hollandse aspergesoep.

Ingrediënten:

1 potje Struik krachtbouillon rundvlees
300 gram verse witte asperges of 1 potje Aarts Hollandse asperges
50 gram boter
50 gram bloem
150 gram achterham
1 gekookt ei
4 el slagroom
plukje verse peterselie

aspergesoep

Bereiding:
Giet het potje krachtbouillon in een pan en leng het aan met 2 potjes water. Breng de bouillon aan de kook en voeg vervolgens de verse asperges (eerst wassen en schillen) of het potje asperges toe. Laat de soep 15 minuten doorkoken en verhit ondertussen de boter en bloem in een andere soeppan. Schenk zodra het boter en bloem mengsel pruttelt telkens een klein scheutje soepvocht erdoor zodat je een gladde saus krijgt (nooit teveel soepvocht ineens erbij gieten want dan gaat de saus schiften!). Ga hiermee door totdat al het soepvocht is opgenomen. Schep nu de asperges erbij en laat de soep nogmaals 15 minuten op een laag vuurtje doorkoken tot je een smeuïge romige soep krijgt. Snijd als de soep gaar is de ham in reepjes en verkruimel het ei en voeg alles samen met de slagroom toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en sprenkel er wat versgehakte peterselie overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: