heimwee.info

… powered by Holland at Home

Typisch Hollandse cadeautips voor Vaderdag

Over twee weken is het weer Vaderdag in Nederland en veel andere landen in de wereld. Weet je nog niet hoe je jouw partner of vader op zondag 16 juni in het zonnetje wil zetten, denk dan eens aan een typisch Hollandse cadeautje! Bijgaand wat originele tips om je vader dit jaar op typisch Hollandse wijze te verwennen.

1. Kook een typisch Hollands driegangenmenu

Verlangt je partner of vader soms ontzettend naar typisch Hollandse kost, zoals bijvoorbeeld boerenkool met worst, Hollandse runderstooflappen of Hollandse mosselen met patat? Kijk dan eens op de receptenpagina van Heimwee.info, waar je meer dan honderd typisch Hollandse recepten vindt die allemaal eenvoudig te maken zijn (zie je jouw favoriete recept niet direct, gebruik dan de zoekfunctie rechts beneden op de pagina om je recept te zoeken). Vergeet ook niet een typisch Hollands voorgerecht en toetje bij de maaltijd te serveren, zoals een Hollandse groentesoep met balletjes en zelfgemaakte chocoladevla.

2. Geef een doos vol typisch Hollandse producten cadeau

Al houd je partner of vader zich misschien altijd heel stoer, ook hij zal af en toe best wel een beetje heimwee hebben naar Nederland en verlangen naar typisch Hollandse producten. Verras je vader daarom deze Vaderdag met een doos vol typisch Hollandse producten die vooral bij stoere vaders in de smaak vallen, vaderdagzoals De Ruijter Specials Hagelslag Extra Puur, Douwe Egberts Black Filterkoffie, Venco Dubbelzoute Rondjes, Unox bierworstjes, een fles Bokma Jonge Graanjenever of zelfs een hele Heineken beertender fust. Je kunt je typisch Hollandse cadeaupakket zelf samenstellen op Holland at Home, en voor de meeste bestemmingen geldt dat de doos binnen twee weken na het plaatsen van je bestelling bij je partner of vader thuis wordt afgeleverd.

3. Tooi je vader of partner in oranje

Het duurt nog een jaartje tot het volgende WK, maar je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met het in huis halen van Oranjeversieringen. Als je vader of partner een verstokte voetbalfan is en het Nederlands elftal actief wil gaan aanmoedigen dan kan hij natuurlijk niet zonder een oranje hoedje, een oranje zonnebril met Nederlandse vlag en een oranje vlaggenlijn.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: