heimwee.info

… powered by Holland at Home

3 typisch Hollandse verwenrecepten voor Vaderdag

Heb jij zin om je vader of partner eens lekker te verwennen op Vaderdag? Maak dan een lekkere typisch Hollandse maaltijd voor hem klaar, want je weet… liefde gaat door de maag!

Onderstaande typisch Hollandse recepten vormen samen een oer-Hollands driegangenmenu dat bij uitstek geschikt is als je jouw Vaderdag een Hollands tintje wil geven. Alle recepten zijn voor 4 personen

Kalfspasteitje

Ingrediënten
1 blik Unox kalfsragout
1 pak Jos Poell pasteibakjes
1 plukje verse peterselie

Bereiding
Haal de pasteibakjes uit de verpakking en verwarm ze in de oven, volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen het blik kalfsragout open en giet de inhoud in een steelpannetje. Laat de ragout op een laag pitje onder af en toe roeren warm worden maar zorg dat het niet gaat koken. Haal de pasteibakjes zodra deze gebakken zijn uit de oven en wip met een mes voorzichtig het middelste rondje uit elk pasteibakje. Zet de pasteibakjes elk op een bord en schep de kalfsragout er voorzichtig in met een eetlepel. Garneer de ragout met een plukje verse peterselie en serveer het dekseltje van het pasteibakje er apart bij.

Hollandse gehaktballen met aardappelen en groenten

Ingrediënten
1 blik Unox gehaktballen in jus
½ kilo aardappelen
2 potten Hak sperziebonen

Bereiding
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze doormidden en zet ze met water en zout op het vuur. Giet ondertussen de Unox gehaktballen met jus in een steelpannetje en laat deze langzaam warm worden. Doe ook de sperziebonen in een pannetje en verhit deze langzaam (niet laten koken). Giet de aardappelen zodra ze gaar zijn af en schep ze op de borden. Schep de gehaktballen en sperziebonen ernaast en giet wat jus over de aardappelen. Houd je vader of partner van Hollandse appelmoes bij zijn maaltijd, serveer dit dan apart erbij.

chocoladevla met slagroomZelfgemaakte chocoladevla met slagroom

Ingrediënten
¾ l melk
35 gr cacao
40 gr maïzena
60 gr suiker
slagroom

Bereiding
Neem een kom en meng hierin de cacao, maïzena, suiker en 1 dl melk. Breng de rest van de melk aan de kook en schenk het cacaomengsel al roerend beetje bij beetje erdoor. Kook de vla nog 3 minuten op een laag vuurtje en laat het daarna afkoelen. Zet de vla daarna een tot twee uur in de koelkast. Als je de vla tijdens het afkoelen af en toe doorroert voorkom je dat er een vel op ontstaat. Serveer de chocoladevla in een mooi schaaltje en spuit er een flinke toef slagroom bovenop.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: