heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederland is gezellig!

Buitenlandse toeristen zijn erg positief over Nederland als vakantieland, zo blijkt uit een onderzoek dat eind vorig jaar is uitgevoerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Ze zien Nederland als ‘easy going’ en gastvrij, en Nederlanders vinden ze open, vriendelijk, tolerant en gastvrij.  Geen wonder dat Nederlandse emigranten af en toe een beetje heimwee hebben!

nederland vakantie

Behalve dat de NBTC aan buitenlandse toeristen vroeg wat ze van Nederland en Nederlanders vonden werd hen ook gevraagd welke associaties Nederland oproept. En wat blijkt… dat zijn nog steeds de tulpen, molens en kaas, beroemde Hollandse iconen die kennelijk overal ter wereld met Nederland in verband worden gebracht.

De belangrijkste positieve kenmerken van Nederland die de buitenlandse bezoekers aan Nederland konden noemen waren Amsterdam, de grote hoeveelheid fietsers en het typisch Hollandse landschap. Als negatieve kenmerken werden drugs en prostitutie genoemd, en ook het aanbod en de prijs-kwaliteitverhouding in de Nederlandse horeca vonden zij wat minder positief. Ondanks deze minpuntjes vinden veel buitenlandse toeristen Nederland echter goed bereikbaar en een ideale bestemming voor een korte vakantie.

Veel Nederlandse emigranten zal het niet uitmaken hoe buitenlandse toeristen over Nederland denken, zij missen waarschijnlijk vooral de Nederlandse gezelligheid en het samen zijn met vrienden en familie. Gelukkig kun je die oer-Hollandse gezelligheid ook zelf een beetje in huis halen door online Hollandse producten te bestellen, zodat je jezelf tijdens die typische heimwee momenten een beetje kunt verwennen. En vergeet ook niet af en toe je familie en vrienden voor een bezoekje uit te nodigen!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: