heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 van Hollandse producten die meegaan op vakantie

Alhoewel de gemiddelde Nederlander het kleine koude kikkerlandje graag tijdelijk verruilt voor een vakantie in het buitenland kunnen de meeste Nederlanders niet zonder typisch Hollandse producten, zelfs niet in landen waar je overvloedig kunt kiezen uit allerlei buitenlandse lekkernijen. Maar wat stoppen Nederlanders dan in hun koffer als ze op vakantie gaan?

Koninklijke Peijnenburg, fabrikant van onder andere Peijnenburg ontbijtkoek en Peijnenburg gemberkoek, heeft een paar jaar geleden onderzocht wat Nederlanders zoal meenemen op vakantie, en daaruit hebben wij de top 5 van de populairste Hollandse producten die meegaan op vakantie samengesteld.

drop vakantie1. Drop

Helaas hebben de meeste landen in de wereld de goddelijke smaak van Hollandse drop nog niet ontdekt. In de buitenlandse supermarkten zul je Hollandse drop dus niet zo snel tegenkomen, daarom neemt bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers een of meer zakjes drop mee in hun tas en koffer.

2. Ontbijtproducten

In veel vakantielanden kun je in de supermarkt best lekkere ontbijtproducten of beleg voor op de boterham vinden, maar hagelslag kent men in het buitenland niet . Pindakaas wordt wel in veel landen verkocht, maar zeg nou zelf… die haalt het natuurlijk niet bij de echte Nederlandse Calvé pindakaas!

3. Thee en koffie

Over thee en koffie hebben de meeste Nederlanders een zeer uitgesproken mening. In het buitenland zijn de koffie en thee vaak te slap of juist veel te sterk, dus die kun je maar beter zelf van thuis meenemen…

4. Hollandse kaas

In veel buitenlandse supermarkten kun je vaak wel Edammerkaas kopen, maar toch smaakt die om een of andere manier net even anders dan in Nederland. Meer verfijnde soorten Hollandse kaas, zoals Old Amsterdam, boerenkaas of Milner, zijn helaas bijna nooit te vinden in het buitenland, daarom gaat ook kaas vaak mee in de koffer.

5. Erwtensoep

Niet iedereen zal op een zomers hete dag snel trek hebben in een kop erwtensoep, maar mocht het weer op je vakantiebestemming echter tegenzitten dan kan een kop oer-Hollandse snert enorm heel veel gezelligheid, warmte en troost bieden!

Opvallend is dat bovenstaande producten niet alleen bij Nederlandse vakantiegangers populaire zijn, maar ook bij Nederlandse emigranten. Gelukkig hoeven zij niet maandelijks naar Nederland te vliegen om hun voorraadje Hollandse producten aan te vullen, zij kunnen hun Hollandse boodschappen gewoon online bestellen bij de online Nederlandse supermarkt Holland at Home.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: