heimwee.info

… powered by Holland at Home

Surinaamse roti

Bij een warme zomerse dag past natuurlijk het beste een echte exotische maaltijd. Ooit Surinaamse roti geprobeerd te maken? Met dit eenvoudige recept zet je ze binnen een handomdraai op tafel.

Ingrediënten:
1 pak Knorr mix voor Surinaamse roti
2 kipfilets
1 potje Hak sperziebonen
1 blikje Bonduelle crispy maïs
400 gram aardappelen
5 el zonnebloemolie

Surinaamse roti

Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes en doe ze in een kommetje, maak de sperziebonen schoon en verwijder de steeltjes en giet de maïs af in een vergiet (eventueel naspoelen met water). Maak de marinademix uit het Knorr pakket open, meng het met 3 eetlepels zonnebloemolie en roer dit door de kipfiletreepjes. Schil vervolgens de aardappelen, snijd ze in schijfjes en bak deze in een koekenpan met wat zonnebloemolie goudbruin. Verhit ook wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin de gemarineerde kipfiletreepjes. Roer als de kipfiletreepjes een goudbruine kleur krijgen 350 ml water, de sausmix en de sperziebonen erdoor en laat het mengsel ca. 5 minuten op een laag pitje doorkoken. Schep als laatste de maïs erdoor en laat het nog heel even pruttelen. Knip tenslotte de verpakking van de roti’s aan één kant open, leg de roti’s in de verpakking in de magnetron en verwarm ze een halve minuut. Als je geen magnetron hebt kun je de roti’s ook zonder boter of olie kort bakken in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Vul de roti’s als ze warm zijn met het kipmengsel en de gebakken aardappelen en rol ze op. Wil je de roti’s extra pittig maken, doe dan ook een klein schepje Koningsvogel sambal manis in de roti’s. Lekker met een frisse salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: