heimwee.info

… powered by Holland at Home

Populaire Nederlandse toeristische attracties

Breng je binnenkort een bezoek aan Nederland of heb je zin in een uitstapje in eigen land? Dan moet je onderstaande populaire Nederlandse toeristische attracties in ieder geval zeker gaan bezoeken.

Amsterdam

Bij Amsterdam denken de meeste bezoekers meteen aan de Red Light District en coffeeshops, maar Amsterdam heeft nog veel meer te bieden. Spring op de tram, huur een fiets of neem de ‘benenwagen’ en ga, nadat je de Dam, de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis hebt bezocht, door naar de grachtengordel om de prachtige zeventiende-eeuwse herenhuizen te bewonderen en te winkelen of te lunchen in de gezellige tussenliggende ‘Negen Straatjes’. Vanaf de grachtengordel is het maar een paar minuten lopen naar de Jordaan, een negentiende-eeuwse volkswijk die tegenwoordig vooral bewoond wordt door de meer welgestelde hoofdstedelingen. De Jordaan staat bekend om haar gezellige cafeetjes en restaurantjes, maar je kunt er ook unieke winkeltjes vinden… en op steenworp afstand van de Jordaan ligt het Anne Frankmuseum!

Zaanse Schans, Volendam en Marken

De Nederlandse tradities komen helemaal tot leven op de Zaanse Schans, want dit traditioneel Zaanse dorpje dat een populaire openluchtattractie is voor toeristen uit binnen- en buitenland staat vol met windmolens en grasgroene Zaanse huisjes. De bewoners van de Zaanse Schans lopen nog dagelijks rond in klederdracht, en je kunt er je eigen Hollandse klompen laten maken bij een traditionele klompenmaker. Daarnaast zijn er diverse winkeltjes te vinden, waar je Hollandse souvenirs en typisch Hollandse producten zoals stroopwafels en Hollandse drop kunt kopen. Ook in de nabijgelegen vissersdorpjes Volendam en Marken dragen veel bewoners nog steeds traditionele klederdracht, en als je wil weten of deze kleurige kleding jouw ook staat kun je jezelf bij de fotograaf verkleden en je op de gevoelige plaat laten vastleggen voor familie, vrienden en nageslacht.

dutch girl and boy

Keukenhof

Van eind maart tot eind mei is de Keukenhof open, een vooral bij buitenlandse toeristen zeer populaire openluchtattractie waar je ruim zeven miljoen tulpen kunt bewonderen in allerlei geuren, kleuren en maten. Het park is maar liefst 32 are groot, dus neem vooral de tijd als je de prachtig aangelegde bloementuinen van de Keukenhof gaat bewonderen, en vergeet ook niet een ritje met de auto te maken door de omliggende ‘Duin en Bollenstreek’ die in de lente vol staat met kleurige tulpenvelden.

Kinderdijk

Sinds 1997 staat de bekende rij molens van Kinderdijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In totaal telt Kinderdijk 19 molens, waarvan de meesten uit de achttiende eeuw stammen en gebruikt werden voor het oppompen van water om het land in te polderen. Tegenwoordig zijn de molens van Kinderdijk niet meer actief in gebruik maar ze zijn nog wel in operationele staat, voor het geval dat de moderne gemalen defect raken.

Friesland en de Waddeneilanden

Al ligt Friesland helemaal in het noordoosten van Nederland, toch is deze prachtige provincie per auto makkelijk en snel te bereiken via de Afsluitdijk. Friesland heeft een adembenemende natuur, en je kunt er behalve typisch Hollandse vergezichten ook bossen, kastelen en natuurlijk de Friese meren bewonderen. Vanaf de kust van Friesland kun je een veerboot nemen naar de Waddeneilanden, maar mocht je sportief zijn aangelegd dan kun je er ook te voet heengaan en meedoen met een Wadlooptocht onder begeleiding van een ervaren gids die precies weet hoe je met niet al te natte voeten aan de overkant komt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: