heimwee.info

… powered by Holland at Home

Het Waddengebied – de spannendste vakantie bestemming van Nederland

Het Nederlandse Waddengebied is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, en niet zonder reden: het is een prachtig natuurgebied waar je ruim 10.000 soorten dieren en planten kunt bewonderen. Daarnaast is er ook veel te doen, dus als je een spannende vakantiebestemming in Nederland zoekt dan is het Waddengebied perfect voor jou!

Per boot of te voet naar het Waddengebied

wadlopenHet Nederlandse Waddengebied bestaat uit de Waddeneilanden (de bewoonde eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en de onbewoonde eilanden Noorderhaaks, Rottumeroog en Rottumerplaat) en de waterrijke gebieden daaromheen die bij laagtij deels droog komen te liggen. Vanaf het vasteland zijn er diverse kustplaatsen in de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen vanaf waar je een veerboot naar de Waddeneilanden kunt nemen om een dagtochtje te maken, te kamperen of in een vakantiehuisje, bed & breakfast of hotel te logeren.

Je kunt echter ook te voet naar een van de Waddeneilanden lopen, want als het eb is komt een deel van de Waddenzee droog te liggen. Het is niet veilig om op eigen houtje te gaan Wadlopen, daarom worden er elk jaar in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober wadlooptochten georganiseerd. Je wandelt dan in een groep naar een Waddeneiland, waarbij je begeleid wordt door een professionele gids die precies weet welke route je moet lopen om optimaal van de natuur te genieten én veilig aan de overkant te komen. Je kunt je inschrijven voor diverse verschillende tochten, die variëren van 7 km tot zelfs 20 km. Voor alle tochten geldt dat je enigszins fit moet zijn, en daarnaast wordt aanbevolen om wat Hollandse tussendoortjes mee te nemen en specifieke kleding te dragen die bestand is tegen water en modder. Voor meer informatie en reserveren kun je onder andere kijken op de websites van Wadloopcentrum Fryslân of  Stichting Wadloopcentrum Pieterburen.

Activiteiten op en rond de Waddeneilanden

Na een dag Wadlopen ben je waarschijnlijk helemaal uitgeput. Je kunt natuurlijk ’s avonds als het weer hoogtij is met de boot terug naar het vasteland gaan, maar als je liever een paar daagjes wil blijven is dat zeker aan te raden want er is heel veel te zien in te doen op de Waddeneilanden. Je kunt bijvoorbeeld fietsen huren om vogels te spotten, naar zeehondjes te turen en vuurtorens te beklimmen, maar je kunt ook een boottochtje maken over de Waddenzee om alle natuurschoon van heel dichtbij te bewonderen. Na een lange dag op pad te zijn geweest is het heerlijk bijkomen in de gezellige cafeetjes en restaurantjes die op alle Waddeneilanden zijn te vinden. Veel restaurants op de eilanden serveren lokaal gevangen vis en schaaldieren, waaronder zeekraal, oesters, garnalen en diverse vissoorten, en als je na de maaltijd nog zin hebt in een slaapmutsje dan moet je zeker een glaasje Juttertje proberen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Het Waddengebied – de spannendste vakantie bestemming van Nederland

  1. Pingback: Kamperen in Nederland, ook leuk als de zon niet elke dag schijnt! | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: