heimwee.info

… powered by Holland at Home

Kamperen in Nederland, ook leuk als de zon niet elke dag schijnt!

Na de druilerige zomers van de afgelopen twee jaar durven sommigen het misschien niet meer aan om te gaan kamperen in Nederland, maar toch is kamperen in ons eigen ‘kikkerlandje’ absoluut de moeite waard, ook als de zon niet elke dag schijnt!

Typisch Hollands: kamperen

Nederlanders zijn dol op kamperen. Voor mensen die nog nooit een tentje hebben opgezet kan kamperen een ontzettend gedoe lijken, maar de echte Hollandse ‘ras-kampeerders’ weten wel beter. Niets is namelijk zo heerlijk en ontspannend als de schapen horen blaten als je wakker wordt, de hele dag in de buitenlucht doorbrengen en ’s avonds rond een kampvuurtje zitten. Ook kinderen vinden kamperen het leukste wat er bestaat, want ze kunnen de hele dag buiten ravotten en maken vaak snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

nederlandse camping

Kamperen in Nederland? Variatie genoeg!

Eigenlijk hoef je in Nederland nooit ver te zoeken naar een camping, want waar je ook bent, binnen een straal van 20 kilometer is er altijd wel een camping te vinden. De meeste Nederlandse campings zijn van de lente tot de herfst geopend en vooraf reserveren is meestal niet nodig, dus als je het weer niet vertrouwt kun je ook tot het laatste moment wachten met reserveren of er zelfs gewoon ‘op de bonnefooi’ heengaan. Houd je van strand en zee, dan kun je het beste naar de Zeeuwse, Zuid-Hollandse of Noord-Hollandse kust gaan, of natuurlijk een van de waddeneilanden bezoeken want daar staan ook talloze campings. Ben je meer een natuurliefhebber dan zijn de campings op de Hoge Veluwe, in Friesland en Limburg meer wat voor jou. Ook verstokte stedenliefhebbers hoeven absoluut geen duur hotelletje te boeken als ze een Nederlandse stad willen bezoeken, want rond alle grote steden zijn diverse stadscampings te vinden die meestal goede bus- of treinverbindingen naar de stad hebben.

Koken en eten in de buitenlucht

Eén van de leukste dingen aan kamperen is samen in de buitenlucht koken en eten. Je kunt natuurlijk allerlei kant en klare Hollandse producten en gerechten meenemen, zoals Unox gehaktballen in jus, Struik Boerenkoolstamppot of Bio plus pastasaus sugu basilico, of je maaltijd bereiden met heerlijke Hollandse maaltijdmixen zoals Maggi Hollands pannetje Champignon-Prei met kip of Knorr Mix voor boerenomelet, maar je kunt ook gaan barbecuen en daarbij allerlei typisch Hollandse barbecue- en snacksauzen serveren. Kortom, bij kamperen in Nederland komt iedereen aan zijn of haar trekken!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: