heimwee.info

… powered by Holland at Home

Ideeën en tips voor een typisch Hollandse picknick

Hollanders nemen graag eten van thuis mee, of ze nu naar kantoor gaan, een evenement bezoeken of een dagje erop uit trekken. Zelf eten meenemen is vaak niet alleen veel goedkoper, je kunt ook precies uitkiezen waar je trek in hebt én het is meestal ook nog eens veel gezonder. Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker gevulde picknickmand? Bekijk dan snel onderstaande ideeën en tips voor een typisch Hollandse picknick.

Stel een gevarieerde Hollands picknickmand samen

picknick vondelparkEen picknickmand is snel gevuld, maar wil je er echt wat leuks van maken dan is het een idee om je picknick een Hollands thema te geven. Je kunt bijvoorbeeld boterhammen met hagelslag en stroop smeren, of wat Hollandse afbakbroodjes in de oven doen en deze beleggen met vers gesneden Hollandse kaas, plakjes rookworst of Hollandse gehaktballen. Wil je er een luxe Hollandse picknick van maken dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een typisch Hollands broodje gezond, palingbroodjes of een frisse spinaziesalade met Hollandse oude kaas. Uiteraard kun je ook afgekoelde warme gerechten meenemen, zoals Indische kipsaté, bananenpannenkoekjes of omeletjes met jonge bladspinazie. Blader eens door de oude recepten van heimwee.info om inspiratie op te doen en stel op die manier een verrassende typisch Hollandse picknick samen!

Al die lekkere Hollandse gerechten dienen natuurlijk ook met het nodige vocht worden weggespoeld. Wil je er echt een op en top oer-Hollandse picknick van maken dan mag een pak houdbare Hollandse karnemelk of halfvolle melk natuurlijk niet ontbreken. Op een warme zomerse dag is een blikje witbier echter misschien een beter idee, of wat dacht je van een flesje Hoegaarden rosé bier? Mocht je na de picknick nog moeten autorijden dan is het misschien wat verstandiger om iets fris te kiezen, bijvoorbeeld oer-Hollandse Hero cassis of Spa met fruit, kers en appel.

Kies een gezellige picknickplek en denk ook aan de presentatie

Stop alle etenswaren in een picknickmand, of als je die niet hebt in een grote tas of koelbox, en vergeet ook niet om oer-Hollandse servetten, bestek, een flesopener en/of kurketrekker en bekers en glazen in te pakken. Comfortabele stoeltjes en een tafel zijn natuurlijk mooi meegenomen als je gaat picknicken, maar voor wie op de fiets gaat is dat wel lastig meenemen. Kies in dat geval voor een mooi tafelkleed en zoek een gezellige picknicktafel uit die je in veel natuurparken en langs het strand tegenkomt. Mochten alle populaire picknicktafels al bezet zijn, gebruik dan je tafellaken als picknickkleed en spreid daar al je heerlijke typisch Hollandse gerechten op uit.  We wensen je alvast een geweldige Hollandse picknick!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Ideeën en tips voor een typisch Hollandse picknick

  1. Pingback: Top 3 stranden Nederland | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: