heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 3 stranden Nederland

Nederland is misschien bekender om haar polderlandschap met windmolens dan haar zonnige stranden, toch trekt de Nederlandse kust jaarlijks talloze bezoekers uit binnen- en buitenland. Van watersport en bijna ongerepte natuur tot trendy beach bars en familiestranden, de Nederlandse stranden hebben voor iedereen wat te bieden. Dus mocht je deze zomer nog een familie- of vriendenbezoekje aan Nederland brengen, vergeet dan niet een van deze top 3 Nederlandse stranden te bezoeken, of het zonnetje nu schijnt of niet!

top stranden nederland

Zandvoort (en Bloemendaal)

De badplaats Zandvoort heeft een van de drukste stranden van Nederland, niet in de laatste plaats omdat het zo dicht bij grote steden als Amsterdam en Haarlem ligt en zo makkelijk per openbaar vervoer te bereiken is.  Op nog geen 2 minuten loopafstand van station Zandvoort bevindt zich het familiestrand, waar je parasols en zonnebedden kunt huren of een glaasje kunt drinken of hapje kunt eten in een beach bar of restaurant. Wil je de drukte wat ontwijken dan kun je ook vanaf het strand zuidwaarts lopen, waar zich een hondvriendelijk strand en een naaktstrand bevinden. Wie vanaf het strand noordwaarts loopt komt terecht op het strand van Bloemendaal, waar zich allerlei trendy beach bars en restaurants bevinden. Natuurliefhebbers komen in Bloemendaal ook aan hun trekken, want direct achter het strand ligt een prachtig duingebied dat onderdeel is van het Zuid-Kennemerland Nationaal Park.

Scheveningen

Alhoewel de naam voor buitenlanders bijna niet uit te spreken is, wordt Scheveningen veel bezocht door buitenlandse toeristen die na een bezoekje aan Den Haag met de tram naar Scheveningen-bad gaan. Scheveningen is een moderne badplaats met uitgestrekte zandstranden (inclusief een naaktstrand), een drukke boulevard, een pier, een vuurtoren en een haven. Behalve zonnebaden, zandkastelen bouwen, surfen en kiteboarden heeft Scheveningen nog veel meer te bieden, waaronder talloze cafés en restaurants, een theater, een casino, een bowlingbaan en een druk bezocht winkelcentrum, dus ook als het weer even tegenzit hoef je je in Scheveningen nooit te vervelen.

Renesse

Renesse is een pittoresk kustplaatsje in de provincie Zeeland en heeft prachtige zandstranden die zich uitstrekken over een lengte van 21 kilometer. Het zeewater bij Renesse is van uitmuntende kwaliteit, een niet onbelangrijk feit waarmee het Zeeuwse dorpje diverse internationale onderscheidingen heeft gewonnen. Renesse is erg populair bij jongeren, die vooral de hippe cafés en nachtclubs bezoeken, maar ook surfers en waterskiërs, zonaanbidders, gezinnen en natuurliefhebbers zijn een veel geziene gast in dit Zeeuwse kustplaatsje.

Klaar voor het strand?

Vergeet dan niet om genoeg zonnebrandcrème mee te nemen, want ondanks dat Nederlanders graag over het druilerige weer klagen kunnen de Hollandse zomers soms bloedheet zijn! Alhoewel je op veel Nederlandse stranden patat en gefrituurde vis kunt kopen is het ook een slim idee om zelf wat proviand mee te nemen, zoals een typisch Hollandse picknickmand volgeladen met typisch Hollandse producten.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: