heimwee.info

… powered by Holland at Home

Jodekoeken

Voor zover bekend worden er al sinds 1883 Jodekoeken gebakken in Nederland. Echter, de naam heeft dit flinke zandkoekje te danken aan een Joodse bakker die de koek in de jaren ’20 van de vorige eeuw in Amsterdam verkocht.

Ingrediënten:

300 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram (room)boter
200 gram suiker
1 ei
1 tl kaneel
1 tl foelie
snufje zout

jodekoeken

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een kom en kneed hier een soepel deeg van. Leg de deeg in een kom, dek deze af met wat plastic folie en laat het deeg 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180C. Besprenkel wat bloem op het keukenblad en rol hierop het deeg plat met een deegroller. Snijd met een groot glas of kommetje ronde vormpjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de Jodekoeken in 15 minuten gaar en goudbruin. Ben je niet zo’n keukenprins(es) dan kun je ze ook gewoon kant en klaar kopen bij Holland at Home.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: