heimwee.info

… powered by Holland at Home

Stroopwafelgebakje met gebakken peren

Wie volgens het Nederlandse gezegde “met de gebakken peren zit” moet opdraaien voor de onaangename gevolgen van een eerdere gebeurtenis. Gelukkig zijn onderstaande gebakken peren verre van onaangenaam, niet in de laatste plaats omdat ze geserveerd worden met Hollandse stroopwafels.

Ingrediënten:
4 stroopwafels
4 kleine peren
4 el rozijnen
2 el schenkstroop
50 gram boter
2 el blanke basterdsuiker
200 ml zure room
2 zakjes vanillesuiker
sap van 1 citroen
1 tl kaneel

stroopwafelgebakje

Bereiding:
Schil de peren, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap en wel de rozijntjes in een kommetje met warm water. Verhit de boter en bak hierin de blokjes peer samen met de suiker op een laag vuur tot de suiker een beetje bruin wordt. Giet vervolgens de schenkstroop erbij en voeg de gewelde rozijnen toe en laat het perenmengsel op een laag vuurtje nog heel even doorpruttelen. Klop nu de zure room los in een kom en roer de vanillesuiker er doorheen. Verwarm de stroopwafels kort in de magnetron of in een droge hete koekenpan en leg ze elk op een bordje. Schep de room op de wafels en leg het perenmengsel er bovenop. Besprenkel er ter garnering nog een klein beetje kaneel overheen. Lekker als toetje of als verwennerij tussendoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: