heimwee.info

… powered by Holland at Home

Arretjescake

Arretjescake is een traditionele Hollandse koude cake die in veel verschillende Nederlandse regio’s geliefd is. De precieze ingrediënten verschillen per streek, maar wat alle recepten allemaal met elkaar gemeen hebben is dat de cake een dag in de koelkast moet opstijven.

Ingrediënten:
1 pak tarwekoekjes of theebiscuitjes
250 gram roomboter
250 gram suiker
1 ei
3 el cacaopoeder
3 el hagelslag

arretjescake

Bereiding:
Doe de roomboter in een steelpannetje en smelt deze langzaam op een laag vuur onder voortdurend roeren. Breek of verkruimel ondertussen de koekjes in een kommetje en roer hier de suiker, cacaopoeder en het ei doorheen. Roer nu de gesmolten boter door het kommetje en blijf roeren tot je een kleverig deeg krijgt. Bekleed een cakeblik van de binnenkant met plastic keukenfolie en schep het deeg erin en druk het een beetje aan. Laat de cake een dag opstijven in de koelkast. Haal voordat je de cake serveert de cake uit het blik en bestrooi de bovenkant met hagelslag.

Let op: dit recept bevat rauw ei, eet je dit liever niet vervang het ei dan door 2 eetlepels water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: