heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse producten… rijp voor het museum?

Kaas, klompen en tulpen zijn toch niet iets bijzonders zou je zeggen, maar niets is minder waar… sommige Nederlandse iconen zijn rijp voor het museum! In Nederland bevinden zich een aantal musea die beroemde Nederlandse producten in de schijnwerpers zetten om ze zo te ‘conserveren’ voor het nageslacht.

tulpen klompen

 

Een museum dat uitsluitend gewijd is aan Nederlandse kaas is het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar, dat gehuisvest is in het monumentale Waaggebouw en dit jaar haar 30-jarig jubileum viert. Het museum staat geheel in het teken van kaasmakerij, kaasboeren en kaashandel en men verwacht dat zij dit jaar ruim1 miljoen bezoekers zullen ontvangen.

In Eelde is het Internationaal Klompenmuseum gevestigd en stelt behalve typisch Hollandse klompen in allerlei soorten en maten ook ruim 2.200 paar verschillende klompen en ander schoeisel met een houten zool uit 43 landen ten toon, alsmede honderden verschillende soorten klompenmakergereedschap en machines. Volgens het museum zelf hebben ze de grootste en meest uitgebreide klompencollectie ter wereld.

Als je een kort bezoekje aan Nederland brengt en graag tulpen wil zien hoef je de hoofdstad niet te verlaten, want op de Prinsengracht in Amsterdam bevindt zich het Tulpenmuseum, beter bekend als het Amsterdam Tulip Museum. De tulp heeft een rijke historie en door de eeuwen heen heeft de tulp veel kunstenaars uit binnen- en buitenland geïnspireerd. Het resultaat van dit alles is in een notendop te zien in dit drukbezochte museum, dat midden in de gezellige Jordaan ligt.

Ook als je niet in de gelegenheid bent om deze prachtige musea te bezoeken hoef je niet zonder kaas, klompen of tulpen komen te zitten. Bezoek in dat geval de online Hollandse supermarkt Holland at Home en ontdek welke heerlijke Hollandse kaas en souvenirs met klompen en tulpen hier verkrijgbaar zijn.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: