heimwee.info

… powered by Holland at Home

Weer naar school… met een typisch Hollandse lunch!

De schoolvakanties zijn zo’n beetje afgelopen en alle kinderen zijn weer helemaal fris aan een nieuw schooljaar begonnen. Wat past daar beter bij dan een typisch Hollandse lunch, die je kind gemakkelijk in een lunchdoosje kan meenemen?

Hollandse lunchdoos

Nederlandse kinderen (en volwassenen!) nemen graag hun zelf klaargemaakte lunch van thuis mee…. Niet alleen omdat het een stuk goedkoper is voor vader en moeder, maar vooral omdat het veel lekkerder is dan al die standaard schoolkantinemaaltijden. We hebben de meest populaire zelfgemaakte Hollandse lunches voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw kind(eren) tijdens de lunchpauze op traditionele Hollandse wijze kunt verrassen.

Boterham met hagelslag, pindakaas en appelstroop

Als je kinderen van variatie houden dan zijn ze vast te porren voor dit verleidelijke Hollandse trio boterhammen. Stel je eens voor hoe verrast je kinderen zullen zijn als ze hun lunchdoos openen en niet een, twee, maar drie heerlijke boterhammen ontdekken die belegd zijn met respectievelijk hagelslag, pindakaas en appelstroop. Vergeet er niet een blikje chocomel bij te doen, zodat ze hun klasgenootjes flink jaloers kunnen maken!

Broodje gezond

Als je kinderen geen zoetekauw zijn kun je ze natuurlijk ook trakteren op misschien wel het populairste lunchgerecht van Nederland: het broodje gezond.

Vul een broodje of dubbele boterham met een royale plak Old Amsterdam kaas, sla, komkommer en tomaat en doe daar eventueel ook een plakje ham, een in plakjes gesneden gekookt ei en een flinke klodder Calvé mayonaise bovenop. Doe er een pakje karnemelk bij en de typisch Hollandse ‘gezonde’ lunch is helemaal compleet!

Boterham met ontbijtkoek

Ontbijtkoek wordt in Nederland vaak als tussendoortje gegeten, maar je kunt er ook je brood heerlijk mee beleggen. Smeer simpelweg wat boter of halvarine op een dubbele boterham, leg daar twee plakjes ontbijtkoek tussen en klaar is kees! Het lekkerst bij deze typisch Hollandse lunch is een blikje oer-Hollandse Hero Cassis, gemaakt van zwarte bessen van Zeeuwse bodem.

 

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: