heimwee.info

… powered by Holland at Home

Appelstroop

Is je voorraadje appelstroop op maar heb je nou net vandaag appelstroop nodig? Geen nood, je kunt appelstroop ook zelf maken.

Ingrediënten:
1 kilo zeer rijpe appels
250 gram bruine basterdsuiker

appelstroop

Bereiding:
Was de appels en snijd ze in stukken (je hoeft ze niet te schillen of de klokhuizen te verwijderen). Doe de stukken appel samen met de suiker in een pan en giet er een heel klein scheutje water bij. Breng vervolgens de appels aan de kook en laat ze 1 uur koken met de deksel op de pan. Pers de appelpuree vervolgens door een fruitpers of doek en vang het sap op in een pan. Zet dit sap weer op een laag vuurtje en laat dit inkoken tot het sap siroopachtig wordt. Giet het sap over in een potje en laat het afkoelen (de stroop zal tijdens het afkoelen verder indikken). Vind je het zelf maken van appelstroop een beetje bewerkelijk dan kun je natuurlijk ook appelstroop in bulk bestellen bij Holland at Home, dan kom je niet zo gauw meer zonder te zitten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: