heimwee.info

… powered by Holland at Home

Anijsmelk

Als de dagen weer wat kouder worden verlang je soms naar een heerlijke drank waarvan je van binnen weer helemaal opwarmt. Zo’n typische opwarmer is anijsmelk, een oer-Hollandse drank die vooral in de herfst en winter geliefd is, en men meent dat het de slaap bevordert.

Ingrediënten:
2 De Ruijter anijsblokjes of 1 el anijszaad
250 ml melk

anijsmelk

Bereiding:

Verwarm de melk in een pannetje of magnetron en roer vervolgens de anijsblokjes er doorheen. Heb je geen anijsblokjes in huis dan kun je ook anijszaad nemen. Doe de anijszaad in een thee-ei en laat het zaad net zoals thee trekken in de melk. Omdat anijszaad van nature niet zoet is kun je anijsmelk die gemaakt is van anijszaad het beste op smaak brengen met wat suiker of honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: