heimwee.info

… powered by Holland at Home

Intocht Sinterklaas dit jaar op 16 november

De zomervakantie is nu echt voorbij, maar voor veel Hollandse kinderen is dat geen reden om bij de pakken neer te zitten. Zij kunnen zich nu namelijk gaan verheugen op het Sinterklaasfeest, dat over zo’n twee maanden alweer begint omdat dan de intocht van Sinterklaas plaatsvindt.

Vanuit het warme Spanje hebben wij onlangs kunnen vernemen dat Sinterklaas en zijn gevolg dit jaar van plan zijn om de intocht in Groningen te laten plaatsvinden, en wel op zaterdag 16 november.

intocht sinterklaasHet is de 1e keer dat de Goedheiligman ervoor kiest om de stad Groningen aan te doen, waarmee een lang gekoesterde wens van de stad in vervulling gaat. De Sint zal aankomen in de stoomboot “Pakjesboot 12”, en op de Nederlandse televisie zal live verslag worden gedaan van de intocht, die rond het middaguur begint. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om met je kinderen naar Groningen te komen dan kun je de intocht dus gewoon rechtstreeks voor de buis volgen, of naderhand bekijken op Uitzending Gemist.

Wil je meer weten over Sinterklaas? Je kunt alles over de geschiedenis van de Goedheiligman lezen in de blog Sinterklaas: van strenge opvoeder tot gulle kindervriend. Uiteraard zijn er bij Holland at Home binnenkort ook weer talloze Sinterklaasproducten verkrijgbaar, houd daarvoor de Holland at Home nieuwsbrief in de gaten en maak ondertussen alvast je verlanglijstje, waarbij je jezelf kunt laten inspireren door de blog Sinterklaasproducten heimwee top-5.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: