heimwee.info

… powered by Holland at Home

Aardbeien kwarktaart

Al is het aardbeienseizoen inmiddels afgelopen, niets gaat boven een heerlijke aardbeien kwarktaart… niet alleen heerlijk als tussendoortje maar ook lekker als toetje!

Ingrediënten:

1 pak Dr. Oetker Kwartaart Aardbei
500 gram magere kwark
250 ml slagroom (ongeklopt)
60 gram roomboter
400 ml water
verse aardbeien

aardbeien kwarktaart

Bereiding:

Maak het pak Dr. Oetker Kwartaart Aardbei open en leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van een springvorm met een diameter van 24 cm. Smelt vervolgens de roomboter in een steelpannetje en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix erdoor. Giet dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het waar nodig aan zodat je een egale taartbodem krijgt. Zet de vorm nu 10 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt. Doe ondertussen 400 ml water in een kom, giet de taartmix er doorheen en klop dit met een garde tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de kwark en de ongeklopte slagroom toe, klop het geheel tot het lekker luchtig is en giet het vervolgens bovenop de taartbodem in de springvorm. Zet de taart in de koelkast een laat hem minimaal 2,5 uur opstijven. Garneer de taart voor je deze serveert met verse aardbeien en geklopte slagroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: