heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlanders spreken liever Engels

Waarschijnlijk bedoelen alle Nederlanders het goed, maar buitenlandse expats die in Nederland wonen zijn het helemaal beu dat ze altijd in het Engels worden toegesproken, zelfs als zij zelf het gesprek in het Nederlands beginnen!

englishDe beste manier om een andere taal te leren is door het vaak te oefenen, maar wat doe je als je daar niet de gelegenheid toe krijgt? Buitenlandse expats in Nederland klagen steen en been dat Nederlanders liever Engels met ze praten. Daarom heeft de International Club The Hague buttons laten maken met “Spreek Nederlands met mij!”, die buitenlandse expats op hun revers kunnen spelden zodat ze vaker (althans dat hopen ze!) aangesproken worden in het Nederlands.

Als jij regelmatig hetzelfde meemaakt in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Portugal en ook vaak in het Engels wordt aangesproken omdat er kennelijk niet veel vertrouwen is in je lokale spraakkunsten dan hoef je overigens niet meteen een button te laten maken. Je kunt ook gewoon vriendelijk vragen of ze in hun eigen taal willen praten zodat je kunt oefenen. Kies daarvoor wel het juiste moment uit… dus niet in een druk café waar veel mensen aan de bar dringen om hun favoriete biertje te bestellen en waar zoveel lawaai is dat je datgene wat de barkeeper zegt toch maar half kunt verstaan!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: