heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nijntje krijgt een facelift!

De internationale uitgeverij Simon & Schuster heeft onlangs aangekondigd dat Nijntje, het beroemde konijntje van Dick Bruna gemoderniseerd wordt voor het Britse publiek. Is onze vertrouwde oer-Hollandse Nijntje te ouderwets voor de Britten?

nijntjeNijntje is absoluut geen nieuwe verschijning voor Britse ouders en hun kinderen. Integendeel, ook de Engelse uitgaven van Nijntje liggen al ruim vijftig jaar op de boekenplanken van Britse boekwinkels en bibliotheken. Toch ondergaan de Britse Nijntje boeken binnenkort een metamorfose, maar niet zozeer omdat de tekeningen van Nijntje kinderen niet meer zouden aanspreken. Wat veranderen gaat zijn de teksten, die oorspronkelijk vertaald werden door Olive Jones (die Nijntje ook omdoopte tot Miffy) maar nu kennelijk wat oubollig klinken. De Britse Nijntje boeken worden opnieuw vertaald door de Britse dichter Tony Mitton, en de eerste Nijntje boeken met “facelift” zullen in februari 2014 verschijnen.

De Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver Dick Bruna begon in 1955 met het schrijven en illustreren van Nijntje boeken, om zijn zoon te vermaken tijdens een verregende vakantie in Egmond aan zee. Zijn Nijntje boeken, die allemaal 16 pagina’s tellen die elk een illustratie en 4 tekstregels bevatten, werden razendsnel populair in Nederland en de rest van de wereld. Dick Bruna heeft inmiddels meer dan 30 Nijntje boeken geschreven, waarvan wereldwijd meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht zijn en die in meer dan vijftig verschillende talen zijn vertaald. Tot op de dag van vandaag schrijft en illustreert de inmiddels 85-jarige Dick Bruna nieuwe Nijntje boeken, dus je Nijntje collectie is nog lang niet compleet!

Prefer to read this article in Dutch? Then why not visit our sister blog, Heimwee.info, specifically intended for Dutch emigrants abroad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: