heimwee.info

… powered by Holland at Home

Mosselen in kruidenboter

Hollandse mosselen zijn misschien wel de lekkerste mosselen ter wereld, die verdienen dus ook een liefdevolle bereiding. Je kunt je mosselen natuurlijk op traditionele Hollandse wijze klaarmaken, zoals beschreven is in dit mosselen recept. Maar als je eens iets verrassends wil maken denk dan eens aan mosselen in kruidenboter. Lekker als voorgerecht, borrelhapje of snack!

Ingrediënten:

1 kg mosselen
1 ui
1 stengel selderij
1 bosje peterselie
4 teentjes knoflook
100 g roomboter
peper en zout

mosselen in kruidenboter

Bereiding:

Verwarm de grill voor. Spoel de mosselen goed af in koud stromend water en breng ze daarna in een stevige soeppan met een liter water, een grof gesneden ui en gehakte selderij aan de kook. Schud de pan tijdens het koken, zodat alle mosselen opengaan. Schep de mosselen als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan en laat ze even afkoelen. Hak ondertussen de peterselie en knoflook heel fijn en roer deze samen met wat peper en zout door de boter. Breek nu van elke mossel één schelp af en smeer met een theelepeltje wat kruidenboter op elke mossel. Leg de mosselen op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet ze onder de grill tot de kruidenboter gesmolten is en goudbruin kleurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: