heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bloemkool met kaassaus

Bloemkool is een populaire Nederlandse groente, vooral in de herfst- en wintermaanden. Bloemkool kan ‘kaal’ worden gegeten, maar het lekkerste is bloemkool natuurlijk als je het serveert met een lekkere kaassaus.

Ingrediënten:

1 bloemkool
1 el bloem
30 gram roomboter
zout en peper naar smaak
200 ml melk
Zwitserse strooikaas

bloemkool met kaasaus

Bereiding:

Maak stronkjes van de bloemkool, was ze met wat water en doe ze vervolgens in een pan met water. Kook de bloemkool in ca. 10 minuten gaar en giet ze daarna af. Meng ondertussen de bloem met een klein scheutje melk in een klein kommetje en roer deze met een lepeltje goed door totdat alle klonten verdwenen zijn. Roer vervolgens nog wat melk erbij en giet het mengsel samen met het klontje roomboter in een steelpannetje. Verwarm dit onder voortdurend roeren op een laag vuur en giet beetje bij beetje de rest van de melk erbij. Strooi tenslotte flink wat Zwitserse strooikaas erbij en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de bloemkool op een bord en schep er een royale hoeveelheid kaassaus overheen. Geen zin of tijd om zelf een kaassaus te maken? Probeer dan eens deze Knorr Witte Saus, die je in een handomdraai op tafel zet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: