heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse verenigingen: typisch Hollandse gezelligheid in het buitenland!

Soms heb je als emigrant gewoon heel even zin om alleen maar in het Nederlands te praten, met Nederlanders die net als jij in het buitenland wonen en aan twee worden genoeg hebben om te begrijpen wat je bedoelt. Voor typisch Hollandse gezelligheid in het buitenland kun je terecht bij Nederlandse verenigingen, maar twijfel je of dat wat voor je is? Lees dan hier waarom  Nederlandse verenigingen zo gezellig en leuk zijn.

Bij Nederlandse verenigingen in het buitenland denk je misschien in eerste instantie aan saaie bijeenkomsten van oude verstokte emigranten in aftandse buurthuizen. Toch is dat helemaal niet het geval, want veel actieve leden van Nederlandse verenigingen zijn juist vaak jong, enthousiast en energiek en organiseren regelmatig gezellige borrels en bijeenkomsten voor groot en klein.

BitterballenHeb je zin in een typisch Hollandse borrel met een Hollands biertje en bitterballen, dan is de Hollandse vereniging de beste plek om even van dit soort oer-Hollandse gezelligheid te genieten. Wil je daarnaast dat jouw kinderen opgroeien met het Sinterklaasfeest, dan is de kans groot dat de Nederlandse vereniging in jouw regio een Sinterklaasmiddag organiseren, compleet met Sinterklaas en Zwarte Pieten, chocoladeletters, taai taai en strooigoed. Ook Koningsdag gaat natuurlijk niet voorbij aan de Nederlandse vereniging, en als het Nederlands elftal weer furore maakt op de grasmat dan zul je dat gehuld in oranjekleding samen met andere Nederlanders uit jouw omgeving kunnen vieren.

Het leuke aan een Nederlandse vereniging is dat je even gezellig als Nederlanders onder elkaar kunt zijn, maar het heeft daarnaast nog een veel groter voordeel: je leert nieuwe mensen kennen die je steun en toeverlaat zijn in je nieuwe woonland, en misschien wel vrienden voor het leven worden! Wil je weten of er een Nederlandse vereniging in jouw buurt is? Ga dan snel naar de pagina Nederlandse Verenigingen en Clubs, waar je een uitgebreid overzicht vindt van Nederlandse verenigingen wereldwijd.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Nederlandse verenigingen: typisch Hollandse gezelligheid in het buitenland!

  1. Pingback: Veelgestelde vragen bij emigratie | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: