heimwee.info

… powered by Holland at Home

Raapstelen stamppot

Raapstelen liggen weer volop in de Hollandse supermarkt, maar velen hebben nog nooit van deze ‘ouderwetse’ typisch Hollandse groente gehoord. Raapstelen smaken heerlijk door een salade, maar je kunt ze ook door een stamppot verwerken.

Ingrediënten:

1 kilo aardappelen
flinke bos raapstelen
1 ui
200 gr spekblokjes
scheutje azijn
zout en peper naar smaak
1 zakje Maggi jus

raapstelen stamppot

Bereiding:

Maak de jus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil daarna de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk en een scheutje van de zojuist gemaakte jus. Was ondertussen de raapstelen, laat ze uitlekken en snijd ze grof fijn. Snijd daarna de ui in snippers. Bak nu de spekblokjes zonder boter in een koekepan tot ze goudbruin, knapperig en uitgebakken zijn. Giet het overtollige vrijgekomen vet af, roer vervolgens de gesnipperde ui erdoor en bak deze mee tot ze glazig zien. Roer daarna de raapstelen, ui, gebakken spekjes en azijn door de aardappelen en giet nog wat extra jus naar smaak erbij. Dien de raapstelenstammpot na bereiding direct op.

Eén reactie op “Raapstelen stamppot

  1. Pingback: Geschiedenis van de Hollandse stamppot | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: