heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste Sinterklaas recepten

Bij een geslaagd Sinterklaasfeest horen natuurlijk allerlei heerlijke Sinterklaas lekkernijen. Maar hoe kom je aan Sinterklaas snoep als je in het buitenland woont? Natuurlijk kun je al je Sinterklaas producten kopen bij een online Hollandse supermarkt zoals Holland at Home, maar je kunt het als je daar te laat voor bent ook makkelijk zelf maken.

pepernoten

Pepernoten

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml honing
1 ei
1 el speculaaskruiden
1 tl gemalen anijszaad

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een beslagkom en roer alles goed door elkaar tot je een glad deeg krijgt. De de beslagkom vervolgens af met wat plastic folie, zet hem 1 uur in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 200 C. Strooi als het deeg lang genoeg in de koelkast heeft gestaan wat bloem op een schone tafel of aanrecht en maak repen van het deeg, en snijd deze in dobbelsteentjes die je vervolgens op een ingevette bakplaat legt. Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Sint schuimpjes

Ingrediënten

3 eiwitten
375 gr poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom (eventueel ontvetten met wat azijn en keukenpapier) en strooi vervolgens 2 eetlepels poedersuiker erdoor. Klop de eiwitten vervolgens nogmaals goed door en schep dan de rest van het poedersuiker erdoor. Neem een bakplaat, vet deze in en leg hier eetlepels met schuim op. Bak de sint schuimpjes in ongeveer 2 uur gaar en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Marsepein

Ingrediënten

350 gr gepelde amandelen
500 gr poedersuiker
1 eiwit
2 tl oranjebloesem aroma

Bereiding

Laat de amandelen enkele uren weken in water, wrijf de bruine velletjes eraf en maal ze vervolgens  zeer fijn in een blender. Doe de gemalen amandelen vervolgens in een beslagkom en roer het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesem aroma erdoor tot je een smeuïg geheel krijgt. Dek de kom af met plastic folie en leg het een paar uur in de koelkast. Als de marsepein hard is geworden kun je er leuke Sinterklaasfiguurtjes mee maken. Voeg eventueel wat kleurstof (bakafdeling) toe en kneed deze er goed doorheen.

Geen zin of tijd om zelf Sinterklaas snoep te gaan maken? Kijk dan eens op de website van Holland at Home en bestel hier pepernoten, sint schuimpjes, marsepein en nog veel meer andere Sinterklaas lekkernijen!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

2 reacties op “De lekkerste Sinterklaas recepten

 1. hollandathome
  28/11/2013

  Beste Bdimopoulou,

  De Sint schuimpjes moeten gebakken worden op de laagste ovenstand (meestal 50C)!

  Groeten, team Holland at Home

 2. Bdimopoulou
  20/11/2013

  Bedankt voor de lekkere recepten!
  Op hoeveel graden moeten de schuimpjes gebakken worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: