heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zijn Nederlanders echt de langste mensen ter wereld?

Velen denken dat Nederlanders de langste mensen ter wereld zijn – maar is dat echt zo, en zo ja waarom zijn Nederlanders eigenlijk zo lang?

Volgens wiseGeek, een website waar onderzoekers, schrijvers en journalisten korte, duidelijke en beknopte antwoorden geven op veelgestelde vragen, zijn Nederlanders statistisch gezien daadwerkelijk het langste volk op aarde. Om precies te zijn: de gemiddelde lengte van de Nederlander is maar liefst 1,85 meter! Nederlanders worden qua lengte op de voet gevolgd door de Denen, die gemiddeld 1,83 meter lang zijn. De Amerikanen, die vroeger de langsten op aarde waren zijn inmiddels in de achterhoede beland en meten slechts gemiddeld 1,76 meter in lengte. Er zijn bevolkingsgroepen die gemiddeld langer zijn dan Nederlanders, zoals de Masai in Tanzania en Kenia, maar omdat zij slechts een kleine bevolkingsgroep vormen binnen het land staat Nederland op de eerste plaats.

dutch people

Wat vooral verbazingwekkend is, is dat zelfs immigranten in Nederland gemiddeld langer worden dan hun landgenoten in hun oude vaderland. De vraag rijst dus… waarom zijn Nederlanders zo lang? Onderzoekers menen dat hierbij twee factoren een belangrijke rol spelen: genen en voeding. Nederlanders hebben in het algemeen een zeer gezond voedingspatroon dat rijk is aan Nederlandse zuivelproducten met veel eiwitten, die essentieel zijn voor de groei. Daarnaast is de welvaart in Nederland wat gelijkmatiger verdeeld vergeleken met landen als bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Helaas zitten er ook wat nadelen aan lang zijn. Gezien de gemiddelde en maximale lengte van Nederlanders (sommige Nederlanders zelfs tot wel 2,13 meter lang!) zijn de bouwvoorschriften in Nederland nog niet zo lang geleden aangepast, en zelfs bij het ontwerpen van auto’s wordt tegenwoordig rekening gehouden met de lichaamslengte van veel Nederlanders zodat men gewoon een huis kan binnenlopen of in een auto kan stappen zonder het hoofd te stoten. En die ontwikkeling is enigszins opmerkelijk, want nog geen honderd jaar geleden werd 25% van alle Nederlandse mannen afgewezen voor militaire dienst omdat ze te klein waren!

Wil je net zo groot worden als de gemiddelde Nederlander? Koop dan typisch Hollandse producten bij de online Hollandse supermarkt Holland at Home, die wereldwijd levert!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: