heimwee.info

… powered by Holland at Home

Opwarmer voor pakjesavond: taai taai met gekruide warme melk

Ga je vanavond of morgenavond pakjesavond houden en wil je iedereen op iets speciaals trakteren? Maak dan zelf taai taai met gekruide warme melk – heerlijk verwarmend en de perfecte combinatie van sinterklaaslekkernijen waar iedereen van kan smullen totdat Sinterklaasje op de deur klopt…

sinterklaas treats

Taai taai

Ingrediënten

250 gram bloem
100 ml honing
1 el rinse appelstroop
½ tl bakpoeder
2 el koek- en speculaaskruiden
Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 C. Doe de honing samen met de stroop in een pannetje en verwarm deze een klein beetje op een laag vuur, zodat het vloeibaarder wordt. Zeef vervolgens de bloem in een beslagkom, meng de koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en het honing/stroopmengsel erdoor en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg daarna uit tot één plak of maak er leuke figuurtjes van en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de taai taai in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Gekruide warme melk

Ingrediënten

1 liter melk
4 eierdooiers
½ zakje vanillesuiker
1 el citroensap
½ tl kaneel
1 tl gemberpoeder
2 el suiker

Bereiding

Giet de melk in een pannetje en breng deze samen met de vanillesuiker, citroensap, kaneel en gemberpoeder langzaam aan de kook. Doe ondertussen de eierdoorers in een beslagkom, klop deze samen met de suiker op tot het een lichte en schuimende substantie wordt en giet dit vervolgens bij de melk. Laat nu de melk onder voortdurend kloppen weer aan de kook komen (niet laten doorkoken) en giet de melk vervolgens direct in bekers.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Opwarmer voor pakjesavond: taai taai met gekruide warme melk

  1. Pingback: Hartige sinterklaas recepten | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: