heimwee.info

… powered by Holland at Home

De beste emigratie landen om gelukkig te worden

Sinds het uitbreken van de economische crisis zijn een record aantal Nederlanders naar het buitenland geëmigreerd, omdat zij hopen elders een beter bestaan op te bouwen en zo gelukkiger te worden. Is Nederland dan een land waar je niet zo snel gelukkig zult zijn? Het tegendeel lijkt waar te zijn.

happy woman tulipsEnkele maanden gelden is het ‘World Happiness Report’ gepubliceerd door de Verenigde Naties, en wat blijkt: Nederland staat in de top 5 van ‘gelukkige landen’! Deze conclusie werd getrokken op basis van een aantal factoren die volgens de onderzoekers bepalen of bewoners van een land al dan niet gelukkig zijn, zoals het aantal jaren dat mensen gemiddeld in gezondheid leven, sociale verbondenheid, vrijgevigheid, mate van corruptie, keuzevrijheid en het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking. Volgens dit rapport kun je dus maar beter niet emigreren als je gelukkiger wil worden, want populaire emigratielanden als Duitsland, België, Groot-Brittannië, de Antillen en de Verenigde Staten staan een stuk lager op de ranglijst dan Nederland.

Wil je toch echt huis en haard verlaten om elders gelukkiger te worden dan kun je maar beter naar een land gaan waar je de grootste kans hebt om nóg gelukkiger te worden, maar let op: de keuze is wel beperkt, want alleen in Denemarken, Noorwegen en Zwitserland zijn de mensen gemiddeld gelukkiger dan in Nederland. Mocht je bang zijn dat je geluk in het buitenland overschaduwd zal worden door het ontbreken van typisch Hollandse producten zoals kaas en hagelslag dan kun je die gewoon bestellen bij Holland at Home, de online Hollandse supermarkt die altijd scherp geprijsd is en wereldwijd levert.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “De beste emigratie landen om gelukkig te worden

  1. Pingback: Veelgestelde vragen bij emigratie | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: