heimwee.info

… powered by Holland at Home

De 3 beste tips voor een typisch Hollands kerstpakket

Wie in de weken voor kerst in Nederland is en ’s avonds tijdens het spitsuur met het openbaar vervoer reist ziet talloze mensen met een grote kleurige doos onder hun armen: het kerstpakket. Al decennia lang is het kerstpakket in Nederland razend populair, en dan vooral bij werkgevers die hun personeel in de aanloop naar de feestdagen op iets speciaals willen trakteren, als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Natuurlijk hoef je geen werkgever te zijn om iemand een typisch Hollands kerstpakket cadeau te doen, je kunt het ook zelf samenstellen bij Holland at Home en vervolgens laten versturen naar jouw vrienden en familie in het buitenland. Zeg nou zelf, wat is er nou feestelijker en verrassender dan in het buitenland getrakteerd worden op een doos vol heerlijke Hollandse lekkernijen?

christmas presentZo maak je van jouw typisch Hollands kerstpakket een succes

Het leuke aan het zelf samenstellen van een typisch Hollands kerstpakket via Holland at Home is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je erin stopt. Echter, je wil natuurlijk niet dat je ontvanger de inhoud van je kerstpakket met een verveeld gezicht uitpakt en daarna in een keukenkastje laat verstoffen, daarom volgen hier wat tips voor een perfect Hollands kerstpakket.

1. Zorg voor variatie

Waarschijnlijk maak je vrijwel elke Nederlander in het buitenland wel blij met ‘simpele’ maar o zo typisch Hollandse producten, zoals hagelslag, ontbijtkoek en Hollandse drop. Echter, tijdens de feestdagen staan luxe en overdaad centraal, stop daarom bij voorkeur één of meer luxe cadeautjes in je kerstpakket, zoals het Rituals True Happiness cadeaupakket of een heerlijke en mooie fles Bols Corenwyn (NB: Het versturen van alcoholische dranken naar de U.S.A. is verboden).

2. Geef iets wat de ontvanger kan bewaren en koesteren

De meeste Hollandse kerstpakketten, ook die door werkgevers aan werknemers worden gegeven, bevatten altijd een of meer cadeautjes die je niet kunt opeten. Het leukste is om een typisch Hollands ‘hebbedingetje’ in je kerstpakket te stoppen dat wat lager meegaat, zoals echte Hollandse klomppantoffels of een typisch Hollandse fietstas.

3. Doe een persoonlijke wens bij je kerstpakket

Een kerstpakket wordt pas écht persoonlijk als je er een wenskaart bij doet waarin je de ontvanger het allerbeste wenst voor de kerstdagen en het nieuwe jaar. Bij Holland at Home kun je kiezen uit diverse oer-Hollandse kaarten, die geleverd worden in een bijbehorende oranje envelop. Tijdens het afrekenen van je bestelling op Holland at Home kun je in het opmerkingenveld de tekst invullen die je op de kaart wenst.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: