heimwee.info

… powered by Holland at Home

Konijn op zijn Hollands

Je zou denken dan appelstroop en ontbijtkoek alleen bij het ontbijt of de lunch gegeten kunnen worden. Toch kun je er ook heerlijke hartige gerechten mee maken… neem nou dit recept voor konijn met appelstroop, ontbijtkoek en bier. Vergeet niet dat het konijn een nachtje moet marineren, dus begin op tijd als je dit recept met de kerst op tafel wil zetten.

Ingrediënten:

1/2 konijn
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
150 ml rode wijnazijn
1 flesje speciaal bier
75 g roomboter
3 uien
6 sneetjes ontbijtkoek
4 el rinse appelstroop

konijn

Bereiding:

Doe de laurierblaadjes, kruidnagels, rode wijnazijn en het bier in een grote kom en dompel hier het halve konijn in onder. Voeg nu nog wat water toe tot het konijn helemaal onder staat en zet de kom daarna een nachtje afgedekt in de koelkast. Haal de dag erna het konijn uit de marinade, dep hem droog en bestrooi hem met zout en peper. Verhit de helft van de roomboter in een diepe braadpan en bak hierin het konijn enkele minuten tot hij rondom bruin is. Voeg nu de marinade toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Bak ondertussen in een koekenpan de uien in de rest van de roomboter en voeg deze samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan de braadpan met het konijn. Laat het konijn nu afgedekt op een laag pitje in ca. 2 uur gaarstoven. Breng het konijn op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: