heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste recepten voor een typisch Hollands kerstontbijt

Een lekker typisch Hollands ontbijt zet je in een handomdraai op tafel: doe wat lekkere vers gebakken afbakbroodjes in een mandje, kies een selectie met typisch Hollands beleg (zoals hagelslag, vlokken, rinse appelstroop en Calvé pindakaas) en geef daar ontbijtkoek en beschuit bij. Wil je dit jaar een typisch Hollands kerstontbijt maken, voeg dan wat extra lekkernijen toe aan dit ontbijt en laat je inspireren door de volgende heerlijke kerstrecepten. Alle recepten zijn voor 4 personen.

kerstontbijtWentelteefjes van Fries suikerbrood

Ingrediënten
1 ei
200 ml melk
4 sneetjes Fries suikerbrood
50 gr roomboter
1 tl kaneel

Bereiding
Bak een suikerbrood zoals aangegeven in dit recept voor Fries suikerbrood. Doe als het suikerbrood gebakken en afgekoeld is de melk samen met het ei en het snufje kaneel in een beslag kom en klop het mengsel goed door. Doop vervolgens de sneetjes suikerbrood erin en bak deze in een koekepan met een klontje roomboter gaar en goudbruin.

Hollandse fruitsalade

Ingrediënten
2 zoetzure appels
4 mandarijntjes
1 grapefruit
2 el citroensap
2 el honing
100 ml kwark

Bereiding
Was de appels, snijd ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Schil vervolgens de grapefruit en mandarijntjes en verdeel ook deze in partjes. Doe de kwark in een kommetje en doe de citroensap en honing er doorheen. Rangschik de partjes appel, mandarijn en grapefruit in een cirkel op vier gebaksbordjes en schep er een flinke eetlepel kwarkmengsel bovenop. Garneer de fruitsalade eventueel met een blaadje verse munt.

Hollandse pannenkoeken met cranberrysaus

Ingrediënten
150 gr bloem
4 dl melk
1 ei
boter
snufje zout
100 gr suiker
snufje kaneel
250 gr cranberry’s

Bereiding
Was de cranberry’s en breng deze samen met de suiker, het snufje kaneel en een klein scheutje water in een steelpan aan de kook. Laat de cranberry’s ca. 8 minuten zachtjes doorkoken op een laag pitje tot ze openbarsten en haal het pannetje vervolgens van het vuur. Bak tenslotte de pannenkoeken zoals aan gegeven in dit recept voor krentenpannenkoeken, maar doe geen krenten door het beslag en serveer elke pannenkoek met een flinke eetlepel cranberrysaus.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “De lekkerste recepten voor een typisch Hollands kerstontbijt

  1. Pingback: Top 5 Nederlandse kerstliedjes | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: