heimwee.info

… powered by Holland at Home

De 3 lekkerste Hollandse snack tips voor tijdens Oudejaarsavond

Ga je op Oudejaarsavond een klein feestje geven en wil je jouw gezinsleden en/of gasten verwennen met wat typisch Hollandse snacks? Laat je dan inspireren door deze heerlijke Hollandse snack tips voor tijdens de jaarwisseling.

oudejaarsavond

1. Maak een typisch Hollands borrelgarnituur

Het feestgedruis kan niet vroeg genoeg beginnen, maak daarom al vroeg in de avond een heerlijk typisch Hollands borrelgarnituur klaar, met bijvoorbeeld blokjes typisch Hollandse kaas, bitterballen met mosterd, een portie worst en vlammetjes. Ga voor de recepten naar onze blog “De lekkerste Hollandse borrelhapjes maak je zelf”.

2. Zet een pan heerlijke Hollandse soep op tafel

Op Oudejaarsavond wordt er door veel feestgangers diep in het glaasje gekeken, zorg daarom dat je al je bezoekers voorziet van een goede “bodem”. Als je veel gasten verwacht is het waarschijnlijk niet praktisch om uitgebreid te gaan koken, daarom kun je het beste een flinke pan soep maken en die op tafel zetten zodat al je gasten zelf kunnen opscheppen. Een stevige en tevens typisch Hollandse bodem creëer je met een goed gevulde zelfgemaakte erwtensoep, die je serveert met roggebrood en eventueel katenspek.

3. Deel oliebollen uit

Een typisch Hollandse Oudejaarsavond is natuurlijk niet compleet zonder oliebollen! Ga naar de blog “Variëren met oliebollen” om te zien hoe je zelf snel en eenvoudig de lekkerste oliebollen kunt bakken. De meeste Nederlanders bakken de oliebollen ’s middags en zetten ze vervolgens in een schaal op tafel., zodat alle gasten de hele avond lang ervan kunnen smullen, tot ver nadat de champagne om klokslag 12 ontkurkt is.

… Gelukkig Nieuwjaar namens Holland at Home!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: