heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste typisch Hollandse slanke lijn recepten

Eigenlijk zouden de feestdagen wel eeuwig mogen duren, ware het niet dat de gezelligste dagen van het jaar meestal niet de calorie-armste dagen van het jaar zijn! Mocht jij tijdens de feestdagen ook een beetje te enthousiast genoten hebben van de lekkerste feestmaaltijden en snacks, raak dan dat extra kilootje weer kwijt met deze typisch Hollandse slanke lijn recepten.

slanke lijn

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Gestoomde kabeljauwfilet met groenten

Ingrediënten

4 kabeljauwfilets
1 stronkje broccoli
1 citroen
1 sjalotje
bakpapier
2 eetlepels witte wijn

Bereiding

Vul een pan waar een groot vergiet op past voor ¼ met water en breng dit met de deksel erop aan de kook. Spoel ondertussen de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Was de broccoli en snijd hem in kleine roosjes, was de citroen en rasp het schilletje en maak het sjalotje schoon en hak hem fijn. Leg vervolgens 4 velletjes bakpapier op het aanrecht en leg op elk velletje een kabeljauwfilet. Besprenkel over elke filet wat witte wijn, citroenrasp, fijngehakte sjalotje en broccoli, en vouw daarna het papier goed dicht. Leg de stoompakketjes in het vergiet, zet deze op de pan met kokend water en doe de deksel van de pan daar bovenop. Stoom de vis in ca. 10 minuten gaar, maak dan het pakketje open en leg de inhoud van elk pakketje op een bord. Serveer de gestoomde kabeljauwfilet met zilvervliesrijst of gekookte aardappeltjes. In plaats van een pan met vergiet kun je ook een stoompan of stoomoven gebruiken.

Andijvie-zuurkool salade

Ingrediënten

100 gram andijvie
100 gram zuurkool
2 tomaten
1 ui
150 gram feta
kopje gehakte cashewnoten
4 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el citroensap
zout en peper

Bereiding

Was de andijvie en snijd deze in smalle reepjes. Haal de zuurkool los en spoel deze eventueel af met koud water. Snijd de tomaten in stukjes, de ui en snippers en brokkel de feta. Meng alle groenten in een schaal, maak daarna een dressing van de olijfolie, citroensap en mosterd en meng deze door de groenten. Strooi tenslotte de feta en gehakte noten over de salade en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de salade met vers afgebakken stokbrood.

Slanke macaroni met ham en kaas

Ingrediënten

1 pak macaroni
250 gram magere achterham
150 gram Milner 30+ kaas
1 ui

Bereiding

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en bak deze in een koekenpan tot ze gaar en goudbruin zijn en zet het vuur dan uit. Rasp daarna de kaas en snijd de ham in blokjes. Giet de macaroni als deze gaar is goed af en roer vervolgens de gebakken ui, geraspte kaas en hamblokjes erdoor. Serveer de macaroni met een gemengde salade en geef er een magere dressing bij, zoals bijvoorbeeld Calvé slasaus halfvol of Calvé slasaus yoghurt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: