heimwee.info

… powered by Holland at Home

De populairste wintersport bestemmingen van Nederlanders

De kerstvakantie is nog maar net achter de rug, maar veel Nederlanders kijken alweer uit naar hun volgende vakantie: de wintersportvakantie!  Talloze Nederlanders gaan ergens tussen december en maart een weekje op wintersport, en kiezen daarbij meestal voor bestemmingen die op autorij-afstand van Nederland liggen. Daarnaast zoeken sommige Nederlandse wintersporters het avontuur op en kiezen een bergtop die wat verder weg ligt.

ski

Meest geliefde wintersportlanden

Nederlanders die een weekje op de lange latten gaan staan kiezen het vaakst voor Oostenrijk als wintersportbestemming, zo blijkt uit een onderzoek dat een tijdje geleden door de inmiddels ter zielen gegane typisch Hollandse sociale netwerksite Hyves is gedaan. De populairste wintersportbestemming in Oostenrijk zelf is het plaatsje Gerlos, dat samen met Koenigsleiten en Zell am Ziller beter bekend staat als de ‘Zillertal Arena’ en berucht is om de typisch Hollandse après-ski, waar het Hollands bier rijkelijk vloeit en waarbij bitterballen, kroketten, borrelnootjes en blokjes Hollandse kaas niet ontbreken. Andere Oostenrijkse skigebieden die vaak door Nederlanders bezocht worden zijn Mayrhofen, Flachau, Sölden, Kirchberg en Hinterglemm.

Unieke wintersportbestemmingen

Oostenrijk is overigens zeker niet het enige wintersportland dat veel Nederlanders trekt, ook Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië mogen elke winter opnieuw een flinke toestroom van Nederlandse skiërs verwachten. Daarnaast zoeken sommige Nederlanders het wat verder weg en gaan graag naar minder bekende wintersportbestemmingen, zoals Tsjechië, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, het Atlasgebergte in Noord-Afrika, het Tafelgebergte in Zuid-Afrika en zelfs naar Afriski in Lesotho. De meeste Nederlanders gaan overigens in de maand februari op skivakantie, en de drukste week is de week van de carnavalsvakantie / voorjaarsvakantie / krokusvakantie, die dit jaar van 15 tot 22 februari of van 22 februari tot 2 maart valt, afhankelijk van de schoolregio waar men woont.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: