heimwee.info

… powered by Holland at Home

Lekker afslanken met typisch Hollandse dieetboeken

Ook iets teveel gegeten tijdens de feestdagen, maar heb je jezelf er nog niet toe kunnen brengen om dat extra kilootje weer kwijt te raken? Ontdek dan hoe je lekker kunt afslanken met typisch Hollandse dieetboeken.

In de top 3 van goede voornemens voor het nieuwe jaar staat afvallen bij Nederlanders het vaakst bovenaan. Gezond eten en meer bewegen is het beste wat je kunt doen als je wil afvallen, maar vaak is die overstap moeilijk te maken en ook niet lang vol te houden. Daarom grijpen veel Nederlanders naar dieetboeken, want die bieden je een steuntje in de rug en geven ook allerlei tips hoe je gezond én lekker kunt afvallen.

Bereik je ideale gewicht met Sonja Bakker of Dr. Frank

sonja bakkerMisschien wel de populairste Nederlandse “dieet-goeroe” van dit moment is Sonja Bakker, de typisch Hollandse gewichtsconsulente en ervaringsdeskundige die met haar boek ‘Bereik Je Ideale Gewicht!’ al duizenden Nederlanders heeft geholpen met afvallen. Wie dit beroemde dieetboek leest, ontdekt dat je heel veel wél mag eten en geen calorieën hoeft te tellen, maar toch die extra kilo’s kwijtraakt. Dit komt omdat Sonja Bakker in haar boek een gestructureerd programma voor vrouwen én mannen heeft samengesteld, met weekmenu’s, tips, adviezen en vooral heerlijke typisch Hollandse recepten.

Een andere bekende Nederlander op het gebied van dieetboeken is de arts Frank van Berkum, die met zijn ‘Dr. Frank-dieet’ al talloze mensen heeft geholpen een gezond gewicht te bereiken. Het bijzondere aan dit dieet is dat het wetenschappelijk verantwoord is en ervoor zorgt dat je dankzij de eiwitrijke gerechten geen honger krijgt tijdens het afvallen. De dieetboeken ‘Gezond Slank met Dr. Frank’ en ‘Gezond Slank met Dr. Frank – deel 2’ barsten van de heerlijk verzadigende typisch Hollandse recepten, menu’s en handige tips die je helpen snel en zonder honger af te vallen.

Bewegen en verantwoorde tussendoortjes

Uiteraard is wat meer bewegen ook belangrijk als je wat extra kilo’s wil verbranden, dus maak regelmatig een stevige wandeling of neem voortaan de fiets als je naar je werk gaat! En krijg je af en toe toch honger, kies dan bij voorkeur voor een verantwoord tussendoortje.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: