heimwee.info

… powered by Holland at Home

De vreemdste typisch Hollandse broodbeleg combinaties

Wie de Nederlandse ontbijtgewoonten een beetje kent zal wel weten dat je ongelooflijk kunt variëren aan de Hollandse ontbijttafel. Naast boterhammen kun je bij veel Nederlandse gezinnen ook kiezen voor ontbijtkoek, knäckebröd en beschuit, en die kun je beleggen met Hollandse kaas, hagelslag, vlokken, jam, stroop, pindakaas en nog veel meer. Sommige Hollanders kunnen echter niet kiezen met zoveel variatie, en hebben daar wat op gevonden: je belegt je brood gewoon met meerdere soorten Hollands beleg tegelijk! Lees hier wat de meest favoriete vreemde typisch Hollandse broodbeleg combinaties zijn.

boterham hagelslag

Stroop met kaas

Je zou zeggen dat zoet en hartig niet samen gaan, maar niets is minder waar. De combinatie van romige kaas en zoetzure appelstroop smaakt namelijk bijna goddelijk! Besmeer je boterham met een flinke hoeveelheid stroop en dek deze af met enkele plakjes Hollandse kaas. Probeer één hap en je bent verkocht! Mocht je geen Hollandse kaas in huis hebben dan kun je ook smeerkaas nemen, sommige Hollanders zweren zelfs bij deze variant.

Pindakaas met sambal

Een boterham met pindakaas is niet te versmaden, maar als je van een pittige ‘kick’ houdt moet je zeker eens een boterham met pindakaas en sambal proberen. Besmeer je boterham met pindakaas en smeer er vervolgens een mespuntje sambal doorheen.

Smeerworst met hagelslag

Dat hartig en zoet perfect te combineren zijn bewijst ook wel deze vreemde belegcombinatie van smeerworst en hagelslag. Smeer een royale hoeveelheid smeerworst op je boterham, besprenkel er vervolgens hagelslag overheen en je hartige taartje met chocolade is klaar!

Chocopasta met kaas

Kaas en chocolade zijn als twee handen op één buik! Neem zelf de proef op de som en besmeer je boterham rijkelijk met chocopasta. Doe vervolgens wat plakjes Hollandse kaas op je boterham en je hebt je eigen Hollandse versie van de Chocolate Cheesecake.

Pindakaas met kaas

Uiteraard is ook hartig met hartig prima te combineren. Een bekende hartige combinatie is ham en kaas, maar als je vegetariër bent of gewoon eens wat anders op je brood wil moet je zeker eens een boterham met pindakaas en kaas proberen. Besmeer je boterham met pindakaas en leg er vervolgens enkele plakjes Hollandse kaas bovenop. Wil je jouw boterham helemaal spannend maken, smeer er dan ook nog een klein beetje sambal op.

Pindakaas, chocopasta en bosbessenjam

Als je écht niet kan kiezen dan neem je ze toch gewoon allemaal?! Besmeer je boterham met pindakaas, smeer er vervolgens een klodder chocoladepasta doorheen en smeer er tenslotte een dun laagje bosbessenjam bovenop… hét ultieme “verwen-gebakje” voor bij het ontbijt!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: