heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlanders vinden asperges de lekkerste groente

De meeste kinderen moeten groenten leren eten, maar zodra zij volwassen worden kunnen zij meestal niet meer zonder hun dagelijkse portie groente. En dat is maar goed ook, want groenten vormen een belangrijk onderdeel van een gezonde en gevarieerde maaltijd. Elke Nederlander heeft zo zijn voorkeuren wat groenten betreft, maar er zijn enkele groenten die bij de Nederlanders duidelijk favoriet zijn.

Het Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels hield tijdens het afgelopen najaar samen met de Nederlandse Vegetariërsbond een “groenteverkiezing”, en stelde aan de hand daarvan een “groente top 40” samen. De volgende 10 groenten bleken het populairst:

  1. Asperges
  2. Sperziebonen
  3. Witlof
  4. Spruitjes
  5. Tomaten
  6. Spinazie
  7. Broccoli
  8. Bloemkool
  9. Andijvie
  10. Aardappelen

aspergeAsperges zijn bij de meeste Nederlanders zoals je kunt zien het meest favoriet, waarschijnlijk omdat ze niet het gehele jaar door vers verkrijgbaar zijn en dus beschouwd worden als een bijzondere traktatie. Wil je buiten het seizoen toch van asperges genieten dan kun je ook Hollandse asperges in een potje kopen, bijvoorbeeld via de online Hollandse supermarkt Holland at Home.

Het zal geen verrassing zijn dat de vertrouwde Hollandse sperzieboon op de tweede plaats kwam, maar des te opmerkelijker is het feit dat witlof op de derde plaats kwam en spruitjes op de vierde plaats, twee groenten waar vooral kinderen en tieners hun neus voor ophalen.

De groente die bij Hollandse gezinnen het minst op tafel staat is rabarber, en eindigde op de laatste plaats in de top 40. Alhoewel rabarber een heerlijke milde zoetzure smaak heeft en een ideale vulling vormt voor taarten en gebak zal de relatieve onbekendheid van deze groente mogelijk hebben bijgedragen aan de teleurstellende populariteit. Mocht je benieuwd zijn naar de smaak van rabarber, probeer dan eens Hak rabarbercompote, dat niet alleen in taarten en gebak kan worden verwerkt maar ook heerlijk smaakt als bijgerecht bij vlees of wild.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: