heimwee.info

… powered by Holland at Home

Toch kroketten en bitterballen voor Nederlands Olympisch team in Sochi

Je zult er maar zonder komen te zitten… echte Hollandse kroketten en bitterballen! Emigranten weten maar al te goed welke ontberingen zij soms moeten doorstaan, maar het Olympisch team en hun supporters in Sochi hebben het ook bijna aan hun lijven mogen ondervinden. Rusland verbood namelijk om kroketten en bitterballen te laten overvliegen naar Sochi, wat betekende dat de borrels in het Heineken Holland House het zonder deze typisch Hollandse warme snacks zouden moeten stellen. Toch hebben ze daar op het nippertje nog een oplossing voor gevonden.

krokettenDe afgelopen weken is het bijna elke dag feest geweest in het Holland Heineken House in Sochi, en niet zonder reden. Het Nederlands Olympisch team doet het weer erg goed op de Winterspelen en de gouden, zilveren en bronzen plakken stromen binnen. Een typisch Hollands feestje kan natuurlijk niet zonder echte Hollandse kroketten en bitterballen, maar wat doe je als de Russische douane de import van vleeshoudende producten verbiedt?

De organisatie van het Holland Heineken House hoefde daar niet lang over na te denken, zij besloten gewoon om een echte Hollandse kroketten- en bitterballendraaier te laten overvliegen. En zij kozen geen dertien-in-een-dozijn kok voor deze eervolle taak, maar voor de 61-jarige ‘Meester Croquettenmaker’ Piet Brink, de opperkrokettenmaker van de beroemde krokettenbakkerij Van Dobben. Hij heeft de afgelopen weken overuren gedraaid, want alle kroketten en bitterballen worden dagelijks met de hand gemaakt, en van lokale ingrediënten. Brink heeft daardoor tot nu toe niet veel van de Spelen zelf kunnen zien, maar dat kan hem kennelijk weinig deren. Hij is vooral blij dat zijn Hollands bittergarnituur nu vers wordt gemaakt, want volgens hem is een verse Hollandse kroket of bitterbal toch echt het lekkerst!

Woon jij in het buitenland en wil je ook zelf je eigen kroketten of bitterballen maken? Bekijk dan snel dit eenvoudige bitterballen recept (dat ook geschikt is voor het maken van kroketten)!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: