heimwee.info

… powered by Holland at Home

Brasem in bier

Zowel de Nederlanders als de Belgen weten als geen ander hoe het is om vis te laten zwemmen in een lekker biertje.  Probeer het ook zelf eens, met dit recept voor brasem in bier.

Ingrediënten:

1 hele brasem
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 plakjes ontbijtkoek
1 citroen
1 blikje of flesje speciaal bier (33 cl), bijvoorbeeld Hertog Jan Karakter
75 gram boter of margarine
1 plukje verse peterselie
snufje tijm
1 laurierblad
zout en peper

brasem in bier

Bereiding:

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in stukjes en verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Was de citroen en snijd een dun stukje van de schil. Smelt vervolgens 25 gram boter of margarine in een grote koekenpan (de hele brasem moet erin passen) en fruit hierin de ui op een laag vuur tot deze glazig ziet. Voeg daarna de bleekselderij, ontbijtkoek, citroenschil, peterselie, tijm, laurierblad, zout en peper toe en roer het geheel goed door. Giet vervolgens het bier erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg nu de brasem toe en stoof hem op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar. Besprenkel de brasem tijdens het stoven regelmatig met het kookvocht zodat hij niet te droog wordt. Haal de brasem als deze gaar is uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot ongeveer de helft verdampt is. Snijd daarna de rest van de boter of margarine in kleine kontjes en roer deze er een voor een doorheen tot je een romige saus hebt. Leg de vis op een grote schaal en giet een deel van de saus er overheen. Geef de rest van de saus er apart bij en serveer de brasem met gebakken aardappelen of frites en sperziebonen of doperwten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: