heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederland toen en nu – was vroeger alles beter?

Veel ouderen zijn van mening dat vroeger alles beter was. De lucht was schoner, er was veel minder verkeer en criminaliteit en de kinderen gedroegen zich beter. Maar is dat ook echt zo? Vorm zelf je mening en bekijk de documentaire Nederland van Alleman.

Nederland van Alleman – zo was Nederland 50 jaar geleden

documentaireSinds 13 februari is er een nieuwe documentaire reeks van start gegaan op de Nederlandse televisie, met de titel ‘Nederland van Alleman’. In deze serie, die gebaseerd is op de documentaire ‘Alleman’ van Bert Haanstra uit 1963, wordt getoond hoe Nederland in de laatste 50 jaar is veranderd. Behalve dat je allerlei prachtige oude beelden krijgt te zien van Hollandse steden en landschappen, komen er ook veel mensen aan het woord die vertellen wat zij in 1963 belangrijk vonden in het leven, hoe ze aankeken tegen verliefd worden, trouwen en kinderen krijgen, wat voor werk zij deden en welke hobby’s zij hadden. Vervolgens wordt laten zien hoe het moderne Hollandse gezin van nu eruit ziet en hoe zij hun dag besteden.

Nederland van Alleman bekijken vanuit het buitenland

De eerste drie afleveringen van Nederland van Alleman zijn inmiddels uitgezonden, en gingen onder andere over kinderen en liefde. Mocht je deze afleveringen niet hebben gezien dan kun je ze terugkijken via Uitzending Gemist. Daarnaast staan nog vijf afleveringen van deze interessante documentaire gepland, die wekelijks worden uitgezonden op donderdagavond van 22:10 tot 22:55 (Nederlandse tijd) via Nederland 1. Mocht je geen Nederlandse televisie in het buitenland kunnen ontvangen dan kun je alle afleveringen vaak wel live of naderhand via internet bekijken, raadpleeg daarvoor ons overzicht Nederlandse TV en radio. Klik hier voor een voorproefje van Nederland van Alleman.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: