heimwee.info

… powered by Holland at Home

Varkensrollade

In de meeste Hollandse supermarkten kun je varkensrollade kant en klaar kopen, maar je kunt de rollade ook zelf maken. Het enige dat je nodig hebt is rolladenet of rolladetouw, wat lekkere verse kruiden en natuurlijk varkensfilet!

Ingrediënten:

750 gram varkensfilet
1 tl salie
1 tl rozemarijn
1 teentje knoflook
1 dl bouillon
100 gram boter of margarine
1 el bloem
zout

?????

Bereiding:

Besprenkel de varkensfilet met salie, rozemarijn en zout, rol hem op en maak er met behulp van het rolladenet of rolladetouw een stevige rollade van. Verhit de boter of margarine in een braadpan en bak de varkensrollade rondom bruin. Besprenkel de rollade terwijl deze bruin bakt met nog wat rozemarijn en pers het teentje knoflook in de pan. Voeg vervolgens de bouillon toe en stoof hem in ca. 1 uur gaar. Neem de varkensrollade als hij gaar is uit de pan en laat hem op een bord rusten onder wat aluminiumfolie. Breng de bouillon weer aan de kook en roer een klein beetje bloem erdoorheen om de jus in te dikken. Snijd de rollade in plakken en serveer ze met gekookte aardappelen en een gemengde salade of warme groenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: