heimwee.info

… powered by Holland at Home

5 Hollandse toetjes die je snel klaar hebt

Zin om na de avondmaaltijd heerlijk weg te dromen en te mijmeren over Nederland? Met deze Hollandse toetjes kom je helemaal in de stemming. De typisch Nederlandse nagerechten zijn in een handomdraai te maken en kunnen ook als tussendoortje of toetje na de lunch gegeten worden.

hollandse toetjes

 

1. Chocoladevla of vanillevla met hagelslag

Giet wat chocoladevla of vanillevla in een kommetje, besprenkel er wat hagelslag overheen en klaar is je toetje! Heb je geen echte Hollandse vla in huis, maak het dan zelf met dit eenvoudige chocoladevla recept.

2. Yoghurt met Roosvicee

Je kunt je naturel yoghurt heel eenvoudig een lekker zoet en fruitig smaakje geven met Roosvicee, een fruitsiroop die in verschillende smaken verkrijgbaar is. Doe wat yoghurt in een kommetje en roer er simpelweg een scheutje Roosvicee doorheen! Houd je van een lekkere ‘bite, giet er dan nog wat muesli bij… ook lekker als ontbijt trouwens!

3. Griesmeelpudding met bessensap

Een echt oer-Hollands toetje is griesmeelpudding met bessensap. Je kunt dit toetje op de traditionele manier maken met dit griesmeelpudding recept, maar als je niet veel tijd hebt is de in een handomdraai te maken griesmeelpudding met bitterkoekjes van Dr. Oetker een prima alternatief.

4. Warme custardvla met slagroom

Zin in een warm toetje? Probeer dan de warme custardvla van Dr. Oetker, die je binnen enkele minuten op tafel zet. Als je jezelf en je tafelgenoten écht wil verwennen, serveer de warme custardvla dan met een flinke toef slagroom.

5. Saroma kookpudding

Al sinds de jaren vijftig is de Saroma kookpudding al razend populair in Nederland. De reden is eenvoudig: het is snel een eenvoudig klaar te maken en hartstikke lekker! Saroma kookpudding wordt tegenwoordig door Dr. Oetker gemaakt en is verkrijgbaar in allerlei overheerlijke smaken, zoals vanille, karamel, banaan en rum-rozijnen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: